Budgetrecept: Quiche met restjes groente uit je koelkast

Quiche maken goedkoop lekker budgetWat wij heel lekker vinden en een goede mogelijkheid is om restjes groente uit je koelkast op te maken, is het maken van een quiche, ofwel hartige taart. Je hebt niet heel veel nodig om een lekkere taart te maken, wel je creativiteit! Restjes groente kunnen zijn, prei, een courgette, ui, verdwaalde paprika, tomaat, geraspte wortel (heel lekker!), aubergine, bloemkool en broccoli. Maakt allemaal niet zoveel uit, als het samen maar lekker is. Wel opletten met tomaat, dat is heel erg nat en moet je niet teveel in de taart willen doen, anders wordt het bladerdeeg niet gaar en wordt het een kleffe bende.

Nodig:

  • 7 plakjes bladerdeeg,
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • klein klontje boter
  • restjes groente uit je koelkast, mix and match!
  • oud restje kaas. We bewaren vaak het kontje van de kaas, raspen deze en als we hem niet direct nodig hebben, dan vriezen we het in. Ik schat zo’n 150 gram voor een quiche.
  • optioneel: spekjes of een blikje tonijn
  • optioneel: kruiden

Doen!

20180104_135604_HDRGebruik een quichevorm om de quiche te maken. Ik heb de mijne jaren geleden voor €10,- gekocht bij de Hema. Erg mooi en blijft mooi. We gebruiken hem erg vaak.

Vet de vorm iets in met olijfolie of boter. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg in een puzzelvorm erin, niet teveel overlappen. Als het goed is blijft er nog een klein beetje bladerdeeg over voor de rand. Prik met een vork

 

 

gaatjes in het bladerdeeg.

Snijd en was alle groentes die je wilt gebruiken voor de taart. Onze favoriet is wortel, prei, ui met tonijn. Of courgette, bloemkool, prei en spekjes. Maar als we het een niet hebben, doen we er zo wat anders in. Het is juist de truuk om het te doen met wat je hebt.

Als alles is gewassen en gesneden, even laten uitlekken in een vergiet en in je quichevorm doen.

Maak het beslag: doe in een kom een scheutje melk, klontje boter, 3 eieren en de kaas. Mix het door elkaar en doe het over de groentes in je vorm. Verdeel de kaas over de vorm en zorg dat de groentes bedekt zijn.

Kruiden die ik veel gebruik voor quiche, is paprikapoeder en kerrie. (en uiteraard zout, tenzij er spekjes inzitten)

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en schuif de quiche 25 minuten in de oven.

Heerlijk! Eet smakelijk!

2 gedachten over “Budgetrecept: Quiche met restjes groente uit je koelkast”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: