Dankbaar; maar niet heel erg minimalistisch, babykleding

20180105_101236_HDRDenk je goed bezig te zijn door je kledingkasten op te ruimen, en door alles wat je overbodig vind weg te doen, wordt je zwanger. Ik heb 2e hands zwangerschapskleding gekocht, geleend en kleding gekregen. Wordt allemaal dankbaar gebruik van gemaakt. Ik bewaar alles in de tassen van de rechtmatige eigenaar, want ik onthoud echt niet van wie ik nu wat heb gekregen. Hopelijk kan ik het vlot weer wegdoen na de bevalling, ik hou van lege kasten 🙂

Maar dan: babykleding. Mijn lieve vriendin is pas bevallen, en ook zij heeft een meisje gekregen. Wij krijgen straks voor het eerst een meisje en uiteraard heb ik ook wat gekocht voor onze kleine meid. Had ik beter niet kunnen doen. In alle chaos in haar kledingkast weet ik al niet eens meer wat ik zelf heb gekocht.

Ik heb nu, denk ik, al 4 vuilniszakken vol met babykleding gekregen, maat 50-56-62-68, als het niet meer is. Echt zoveel, dat ze het waarschijnlijk niet eens allemaal aankan. Ook rompers, slaapzakjes (stuk of 5 inmiddels), maxi cosi dekens, omslagdoeken, verzorgingsspullen, verschoonspullen zoals wegwerpluiers, kraamspullen, box en kinderwagen. Echt alles gekregen. Ik voel me schuldig. Schuldig dat ik nu al niet meer weet van wie ik nu wat heb gekregen, schuldig dat mijn baby straks 100 x zoveel in haar kast heeft dan ik en ik heb er geen stuiver voor neergelegd. En erg minimalistisch is het dus niet. Ze heeft straks 5 slaapzakjes. Ze kan er maar 1 tegelijk aan.

Is het wel duurzaam? Door gebruikt te maken van iemand anders “afdankertjes”?  Ik ga vandaag uitzoeken wat ik nog leuk vind voor haar om straks aan te trekken en de rest bewaar ik op zolder, om door te geven aan iemand die het ook weer leuk vind om 3 vuilniszakken uit te zoeken. Ik gooi het dus niet weg! Ik geef het wel weer weg aan iemand die het goed kan gebruiken.

De wegwerpluiers weet ik nog niet wat ik daarmee kan doen. We willen natuurlijk wasbaar gaan en daar past wegwerp niet bij. Ik denk dat ik dat ook maar ga weggeven. Misschien naar een goed doel? We hebben bijvoorbeeld ook blokken zwitsalzeep gekregen, daar kan ik bijvoorbeeld prima wasverzachter van maken. (ook voor in het badje uiteraard, maar dat gaat niet erg snel en bovendien hebben we natuurlijk ook als cadeautje meerdere flessen met babyshampoo gekregen.

Het bespaart natuurlijk wel veel geld. Babykleding wordt ook op grote getale op marktplaats aangeboden, en voor een habbekrats. Die kleintjes zitten er zo kort in, dat de kleding vaak nog echt heel mooi is.

Dankbaar zijn we absoluut! Dankbaar dat we omringd worden door lieve mensen die hun spullen aan ons willen geven en lenen. Dankbaar dat we omringd zijn met mensen die vrijgevig zijn. En vooral ook heel erg dankbaar dat het ons nog gegund is om een kleintje erbij te krijgen….

Tip: Er zijn meerdere goede doelen om babyspullen aan te schenken, denk aan stichting babyspullen, kinderen van de voedselbank, je kan ook babyspullen doneren aan vluchtelingen, vaak kan dit via de verloskundige, of de locatie bij je in de buurt. Zij weten vaak wel waar het heen kan. Je kan het natuurlijk ook op de weggeefhoek van fb zetten, of op marktplaats. Je weet dan niet altijd of het goed terechtkomt, maar dat ik een keus die je zelf moet maken.

3 gedachten over “Dankbaar; maar niet heel erg minimalistisch, babykleding”

  1. Ik kan me voorstellen dat je veel over hebt, zelfs zonder gekregen tweedehands kleding zie ik bij vriendinnen dat ze enorm veel baby kleding hebben. Goed dat je het weer door probeert te geven. En fijn toch dat je zoveel gekregen hebt? Zou ik me absoluut niet schuldig over voelen hoor als ik jou was :). Geniet ervan!

    Like

Plaats een reactie