5 x tips om te sparen

5 tips om te sparenIedereen wil meer sparen, wij ook.  Wij sparen voor een eigen huis, en voor de kinderen (daarover later meer in een ander blog) Hier geef ik een paar tips om meer te kunnen sparen.

  1. Spaar een vast bedrag per maand:

Spaar een vast bedrag in de maand. Zodra je salaris/ inkomen er is, sluis een vast bedrag weg naar een andere rekening. Vind je het moeilijk om van het gespaarde geld af te blijven? Open dan een rekening bij een andere bank, bij voorkeur een met een hogere rente. Zo zie je niet steeds in je overzicht wat er op de spaarrekening staat en wordt het makkelijker om eraf te blijven.

2. Spaar koopzegels bij je vaste supermarkt:

Wij sparen koopzegels van de AH. Ik heb uitgerekend met ons boodschappenbudget dat wij 4 à 5 boekjes per jaar vol kunnen sparen. Dat is 5 x €52,-, toch weer zo’n €250,- extra.

Bij andere winkels zou je kunnen sparen aan koopzegels:

koopzegels

Het lijkt niet veel, maar het is nog altijd meer dan de rente die je bij de bank krijgt. Zo levert het toch een leuk zakcentje op jaarlijks. Gevaar is wel dat je het onjuiste aantal zegels krijgt, zegels kwijtraakt of de boekjes kwijtraakt. Daar hoopt de supermarkt natuurlijk op, voor hen is het dan pure winst. Tel de zegels dus goed na en bewaar ze op een vaste plek!

3. Doe mee met een online spaarprogramma:

Ik zelf doe mee met Euroclix. Dat werkt voor mij nog het beste en gaat het snelste, heb ik het idee. Ik heb 1 x €95,- laten uitbetalen, en dat was in een jaar ongeveer.

In het kort is dat je clix spaart door middel van mailtjes lezen & enquêtes invullen. Ook door online aankopen te doen of nieuwe leden aan te brengen kun je clix verdienen. Doe je het een beetje slim en maak je je hele vriendengroep lid, dan kan het aardig wat clix opleveren. Ze moeten dan wel actief zijn in het lezen van mailtjes, het mag geen ‘slapend’ account zijn. Je mag ook lid worden via mijn link, dat vind ik heel erg lief ♥, je kan op de banner klikken, aan de rechterkant van mijn website. Het kost je niks verder, het is een gratis account.

Andere online spaarprogramma’s:  Qassa, Spaaractief, Goudmails, Gekkengoud, Geldrace,  etc etc. Er zijn vele online programma’s te vinden, ik kies ervoor om nog maar 1 te doen, namelijk Euroclix. Lekker overzichtelijk en prima te doen op deze manier.

4. Zet je extra’s zoals vakantiegeld apart:

Zodra je vakantiegeld binnenkomt, zet het dan apart. Levert toch weer een extra impuls op aan je spaarrekening. Dit doen we ook met extraatjes zoals eventuele belastingteruggaaf, energieteruggaaf en eindejaarsuitkering. Levert ons een paar duizend per jaar extra op. We raken dan nog meer gemotiveerd om verder te sparen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een gedeelte van je spaargeld op een depositorekening te zetten tegen een hogere rente. Je kunt er dan alleen voorlopig niet bij.

5. Spaar alle extraatjes op, zoals overgebleven boodschappengeld.

Wij pinnen iedere week een vast bedrag voor de boodschappen, dat geeft duidelijkheid in hoeveel we nog over hebben. Ons budget is best ruim, vind ik, en daarom blijft er vaak wat over. Dat geld leg ik ook apart voor bijvoorbeeld dagjes uit, al is het maar een paar euro. Wie het kleine niet eert…..

Bonustip: Verkoop je spullen op marktplaats en minimaliseer!

Doordat we drastisch zijn gaan minimaliseren in ons huis, hebben we veel spullen verkocht via Marktplaats en marketplace op Facebook. Leverde ook een heel leuk extra zakcentje op. Daar hebben we een nieuwe fiets van gekocht voor mijn man. We hoefden dus niet aan ons spaargeld verder te komen. Heerlijk! Ons huis is nu best wel leeg, er staan nog dingetjes op zolder voor de verkoop, maar het is niet noodzakelijk. Tegen de tijd dat die weer dichtslibt gaan we weer actief verkopen.

Heeft iemand nog leuke tips? Succes met sparen!

Zoek je tips om te besparen op je energie of boodschappen? Klik dan hier en hier!

Advertentie

3 gedachten over “5 x tips om te sparen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: