Een goede manier om van je overgebleven bladerdeegplakjes af te komen is het maken van kleine mini- quiches. Ik hou namelijk altijd bladerdeegplakjes over na het maken van een gewone quiche.
Nodig:
- Een muffin of cupcake plaat
- Je overgebleven bladerdeegplakjes. Laten we uitgaan van een stuk of 5?
- 2 eieren
- klein scheutje melk (optioneel)
- Restjes groente, of kies voor paprika, wortel, tomaat, iets van gehakt, of tonijn, prei, ui, shoarma, bonen, wat je lekker vind.
- Kruiden die je lekker vind, ik vind paprika en kerrie altijd erg lekker.
- klontje boter of olijfolie om de plaat in te vetten.
- wat geraspte kaas, ong 50 gr.
Doen!
- Vet je cupcake/muffin plaat in.
- Duw de ontdooide bladerdeeg plakjes 1 voor 1 in een cupcakevorm, en maak met een vork wat gaatjes.
- Vul de bladerdeeg met de groentes die je erin wil hebben.
- Maak het beslag met de eieren, melk en kaas. (en evt kruiden)
- Vul elk vormpje met het ei-kaas mengsel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de mini taartjes af in 15 minuten.
Heerlijk als tussendoortje, voor de lunch, of voor een feestje. Of als je een volle plaat van 12 stuks afbakt (dan zijn de verhoudingen uiteraard iets anders) dan kun je het ook prima als avondeten eten. Lekker budget!
Bon Appetit!