Net gekeken: Netflix original: ROTTEN

download (1)11Netflix original 6 delige serie over de voedselindustrie; met als onderwerpen, honing, allergieën, knoflook, kip, melk en vis. Misstanden uit de voedselindustrie worden in deze serie aan de kaak gesteld.

De eerste 3 afleveringen heb ik gezien. De eerste ging over de honing industrie, erg interessant. Ik dacht dat het zou gaan over de bijensterfte, maar dat was niet zo. Het ging met name over de honing en hoe honing aangelengd wordt met siroop om een goedkopere prijs af te dwingen, wat natuurlijk de kleinere boeren/ imkers niet ten goede komt. De 2e aflevering vond ik ronduit saai. Ging over allergieën en hoe restaurants daar tegenwoordig met omgaan. En de derde aflevering ging over de knoflookindustrie. Wat wel opvallend is, is dat de chinezen bijna bij elk schandaal betrokken lijken te zijn. Met nadruk op lijken. In 2 van de 3 afleveringen hadden de chinezen het gedaan, zeg maar. Ik heb de rest nog niet gezien, dus ik durf dat niet keihard te beweren.

De rest ga ik van de week bekijken, save the best for last, zullen we maar zeggen, want er zijn genoeg misstanden in de pluimveesector (denk aan vogelgriep, ei schandalen ed), melkindustrie en visserij.

To be continued.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s