Budgetrecept: Afkomen van de ‘Sinterklaasmeuk’ zoals chocoladeletters en pepernoten

Zo’n leuk recept! Een chocolade-breekplaat maken.Sinterklaas meuk chocolade letters pepernoten

Blijf je ook met de vele chocoladeletters en pepernoten zitten na het Sinterklaasfeest? Volg dan het recept van de Jumbo, het is een erg leuke manier om met de kids in de kerstvakantie zo’n chocoladebreekplaat te maken en is heerlijk voor bij de thee of kop koffie.

Wij hebben hem weer gemaakt, net als vorig jaar. Zo hoef ik niet alle snoepgoed weg te gooien, 2 weken lang minder koekjes te kopen, kortom het bespaart ook weer wat centjes. Volg hieronder het recept.

Recipe_501251-01_560x560 (1)Ingrediënten:

  • 700 gram chocoladeletters
  • strooigoed naar keuze
  • lage ovenschaal of bakplaat
  • bakpapier (ik heb gewoon een silliconenmat gebruikt)

Bereidingswijze:

  1. Hak de chocolade grof en houd de verschillende soorten chocolade (wit, melk en/of puur) apart.
  2. Smelt elke chocoladesoort apart in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie); laat de kom het water niet raken. Laat de gesmolten chocolade van het vuur 5 min. afkoelen. Bekleed intussen de schaal of bakplaat met een vel bakpapier.
  3. Schenk de verschillende soorten chocolade afwisselend in de schaal zodat een marmereffect ontstaat. Roer eventueel een beetje door.
  4. Bestrooi met het snoepgoed en zet minstens 2 uur in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden. Breek de chocolade in stukken en serveer op kamertemperatuur.

Ook lekker met popcorn, marshmallows, noten en rozijnen.

Nog wat meer suggesties wat je met overgebleven chocoladeletters & pepernoten kunt doen:

– Maak er zelfgemaakte pindarotsjes van.

– Maak er warme chocomelk van

  • Verkruimel de pepernoten en strooi ze over de kwark als toetje

– Geef ze weg aan iemand die het wel lekker vind.

– Smelten en en in vormpjes gieten, dan heb je kleine chocolaatjes.

Eet smakelijk!

One thought on “Budgetrecept: Afkomen van de ‘Sinterklaasmeuk’ zoals chocoladeletters en pepernoten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s