Weekmenu; een keer op papier

Weekmenu goedkoop boodschappen doenIk vind het zelf altijd leuk om te lezen, iemands weekmenu. Soms doe ik er ook wel weer leuke ideetjes van op. Misschien ook wel leuk om hier een keer ons weekmenu neer te zetten.

Ons boodschappenbudget is €80,- per week. Moet goed kunnen, vinden wij zelf. We houden vaak wel wat over, soms €2,-, soms €15,- Verschilt nogal, maar we gaan er bijna nooit overheen. Minderen willen we niet, dit houdt ons gemotiveerd en het schept ruimte om eens flink uit te pakken met aanbiedingen bijvoorbeeld.

Deze week gaan we ernstig hamsteren; de kattenvoer (we hebben 2 bejaarde katjes met een zeer chique smaak) en de sojamelk van alpro is in de aanbieding bij de AH, evenals de mandarijntjes. Dit allemaal in het kader van meer plantaardig eten en meer richting vegan-lifestyle, maar dat gaat met kleine stapjes. Voor ons kind kopen we dus nog gewoon koemelk en ik drink ook koffiemelk, maar voor de ochtend met havermout, brinta whatever, stappen we over op soja. (komt later in een ander logje)

Lees ook: Besparen op de boodschappen, 10 tips!

Verder shoppen we ook bij de lidl deze week, ze hebben de appels in de aanbieding, (kist van 3 kilo) evenals prei, en de koffie kopen we ook altijd daar. Onze week start altijd op woensdag. Vraag me niet waarom, dat is er zo ingeslopen. Op woensdag eten we altijd soep met broodjes (zoons favoriet).

Afijn. Het weekmenu voor aanstaande week:

Woensdag  –  Soep met brood

Donderdag  –  Boerenkool stamppot met rookworst (rookworst hebben we nog en die moet op ivm vega-overstap)

Vrijdag  –  Macaroni met groentes, vega

Zaterdag  – Patatjes van de patatboer, lekker makkelijk. Frikandellen uit de vriezer. (frikandellen moeten dus ook op, ivm vega- overstap)

Zondag  –  Vega linzenburgers (recept komt nog online)

Maandag – Opgebakken aardappeltjes met spinazie, ei en jus

Dinsdag  –  Zelfgemaakte wraps  met groenten en zelfgemaakte hummus/ guacemole (recepten komen nog wel een keer online)

Woensdag  –  Same old/ Soep met broodjes.

We hebben nog veel groentes in huis. Vorige week gehamsterd, boerenkool, wortelen, en paprika’s, evenals de soep. Voor de hummus heb ik gedroogde kikkererwten in huis, die wil ik een keer opmaken, evenals de linzen, ook gedroogd in onze kast.

De kosten van de normale boodschappen zijn erg laag deze week, vandaar dat we wel veel kattenvoer en veel sojamelk gaan inslaan. Verder kopen we ook altijd veel fruit, standaard minimaal 2 kilo bananen, zak buitenbeentje appels of jonagold en mandarijntjes. Soms peren, zoals vorige week, die waren toen in de aanbieding bij de AH. We kijken dus echt naar de aanbiedingen en daar hangt ons weekmenu vanaf.

Deze week kopen we waarschijnlijk ook weer noten (amandelen), kokosrasp en dadels. Ik wil weer wat gaan experimenteren met plantaardige dranken en het is lekker bij je kwark, brinta ontbijt bijvoorbeeld. Dit laat ik buiten beschouwing van het weekbudget, omdat we die altijd in bulk bestellen en online betalen (kokosrasp kopen we per 2 kilo bijvoorbeeld en daar doen we erg lang mee). We bestellen noten ongeveer eens in de 3 maand, soms doen we er langer mee, soms korter. De laatste keer was ruim een half jaar geleden denk ik, dus dat past gemiddeld genomen, prima in het weekbudget.  Onder mijn pagina ‘leestips’ vind je de shop waar ik ze altijd bestel.

2 gedachten over “Weekmenu; een keer op papier”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s