Boek: Mam en Pap vertellen over jou – tip

mam en pap vertellen over jou meer doen met foto'sIn het kader van minimaliseren ben ik gestopt met het maken van foto-albums. Sterker nog, ik heb, heel erg, de tijd niet meer om foto’s uit te zoeken, af te laten drukken en in te plakken. Teveel werk en kost veel te veel ruimte. Digitale foto – albums heb ik ook al eens geprobeerd, maar nee, ik vind de lay – outs gewoon niet mooi en wordt het toch steeds, net- niet, naar mijn zin.

Jaren geleden tipte een oud – collega mij op een boek, die ze bijhield voor haar kinderen. Het heet: “Mam en pap vertellen over jou.” Je kunt alles over je kind bijhouden van in de zwangerschap tot aan praktisch hun 18e. Er worden vragen gesteld aan pa en ma en je houdt bij voor je kind wat, wanneer gebeurt. Er is ook ruimte om zelf creatief te zijn (like!) en om foto’s in te plakken. Je kind kan zelf ook van alles kleuren en zijn eigen naam schrijven op een gegeven moment. We printen tegenwoordig de foto’s zelf uit met onze printer, kan ook prima, die plakken we erin.

Elk jaar, als je kind jarig is, dan schrijf je een paar pagina’s in het boek. In het begin wat meer werk, omdat de ontwikkeling heel erg snel gaat, maar later wat minder. Ons kind is zelf ook heel nieuwsgierig wat er allemaal in het boek staat en hij vind het maar raar dat hij ook een baby is geweest.

Voor deze aankomende spruit heb ik het boek weer besteld. De lay out is iets anders geworden en het boek wat kleiner, maar qua pagina’s hetzelfde gebleven. Prima. Kan ik ook heel goed onthouden van wie wat is 🙂

Als ze later groot zijn, en wij grijs, kunnen we de kinderen het boek meegeven, in plaats van tientallen foto-albums. Of je geeft ze een harde schijf mee met tienduizenden foto’s, maar dit vind ik toch nèt wat leuker, en persoonlijker.

Hoe houden jullie alles bij van de kinderen? Of foto’s die je maakt?

Boek is te bestellen via Bol.com en er zijn allerlei versies in omloop, ook voor opa en oma bijvoorbeeld.

 

2 gedachten over “Boek: Mam en Pap vertellen over jou – tip”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s