Duur grapje? – naar de dierenarts met bejaarde Kat T.

geld dierenartsOnze lieve Kat T, bejaard, inmiddels bijna 16 jaartjes jong, kreeg een gekke bult op z’n hoofd. Dat gekke ding groeide en groeide tot het z’n haartjes aan de kant ging drukken. Het zag er niet verontrustend uit, hij krabde er niet aan, hij veranderde niet in gedrag, gewoon, Kat T met een bult.

Toch maar even naar de dierenarts, om het meest nare uit te sluiten. Blijkt een cyste te zijn met helder vocht, gewoon, een flinke bult bultje dus. De dierendokter heeft het ding leeggezogen, maar ja terzijnertijd komt het ding wel weer terug, want dat blijft groeien.

Resultaat: 10 minuten binnen geweest, bultje half weg en €35,- armer.   Was het me dat waard, ja natuurlijk. Ik zou het vreselijk vinden als ik niet ging om een paar tientjes uit te sparen terwijl Kat T pijn lijdt. Nee, dat zou ik heel erg vinden.

Nu bestaan er dierenverzekeringen en ik moet eerlijk zeggen, ik heb me daar nooit zo in verdiept. Wij hebben dus geen dierenverzekering, ondanks dat we dus al 16 jaar samen 2 katten hebben. Ik denk dat we heel erg geluk hebben gehad, in al die jaren zijn we voor de 2 katten samen, 7 x naar de dierenarts geweest, voor calamiteiten. Dit kostte in totaal €400,-. Valt me enorm mee. Daar zit wel 2 x castratie bij, gebitscontroles, het bezoekje van vandaag en 2x een spoedbezoek ivm wond.

Dit zijn de kosten, nog los van het vlooien – en wormengebeuren, vaccinaties etc, die heb ik niet meegerekend, want met die kosten houd je rekening bij de aanschaf van een kat. En dan zijn er natuurlijk ook gewoon de dagelijkse kosten, zoals voer, en kattenbakvulling. Al met al kosten dieren dus echt wel wat geld. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt.

Maar dan de dierenverzekering. Wat kost dat dan?

Ik ging naar een dierenverzekering -vergelijkingsite en daar vond ik al snel de goedkoopste premie en de duurste premie, echter voor je persoonlijke situatie moet je toch naar de betreffende verzekeraar en daar kun je op hele andere bedragen uitkomen kwam ik achter…..

Knipsel dierenverzekering

De goedkoopste is dus €12,44 per maand en de duurste €18,63. Ik surf naar de goedkoopste, want ja, steriliseren en/of castreren hoeft in ons geval niet, dus die dekking hebben we niet nodig.

Krijgen we geen verzekering omdat de kat te oud is.

Knipsel jonger dan 7

Dan maar naar de duurste…….. Sodeju, dat kost wat zeg! In het beginsel kost de premie dus €18,63.

Knipselduurste premie_LI

€28,60 per maand! En dat keer 2, want ja, we hebben 2 katten. Je zou toch denken dat die paar jaar die ze dan nog hebben, juist er wat afhalen, want geen sterilisatie of castratie, geen vaccinaties meer etc? Ze zullen denken dat hoe ouder, hoe zieker en dus de kans op een verblijf bij de dierenarts stukken groter is met euthanasie, dan dat de kat jonger is.

Hoe dan ook, de extra kosten waren dus €400,- per 2 katten, dus €200,- per kat. De kat is bijna 16 jaar.  (186 maand x €18,63 = €3465,18 euro wat de verzekering zou hebben gekost bij 15, 5jaar bij 1 kat) Kortom, veel geluk gehad, en misschien worden ze nog wel ziek, en komen daar kosten nog van eventuele euthanasie bij, maar dat zal dus nooit meer opwegen tegen de kosten van de premie die we jarenlang zouden hebben betaald.

Ik zeg, voor een kat geen verzekering nemen, maar bijvoorbeeld wel maandelijks geld opzij zetten als je geen buffer hebt om grote kosten, want dat kan natuurlijk, niet in 1 keer kan betalen. Je betaalt namelijk ook nog eigen risico bij de meeste verzekeringen.

Hebben jullie zo’n verzekering? Hond/ kat?

 

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Duur grapje? – naar de dierenarts met bejaarde Kat T.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s