Budgetrecept: Zelfgemaakte wraps

maak je eigen wraps voor tortilla lekker met guacamoleSoms denk je; kan ik dat zelf maken? Ja natuurlijk! Je zult merken dat heel veel kant – en – klaar dingen uit de supermarkt helemaal niet moeilijk zijn om zelf te maken, en vaak ook nog eens flink geld besparen!

Zelfgemaakte wraps zijn supermakkelijk, goedkoop en lekkerder, dan uit de winkel. Het enige wat je nodig hebt is;

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • handwarm water 150 ml ongeveer
  • 2 el olijfolie
  • kruiden zoals zout, paprikapoeder of koriander, wat je lekker vind.
  • en een pan om ze in te bakken.

Doen!

20180114_163110_HDR

  • Weeg de zelfrijzend bakmeel af en doe in een kom
  • Voeg 2 el olijfolie toe.
  • Voeg de kruiden toe die je lekker vind. Naturel zijn ze ook erg lekker, alleen een beetje zout is ook prima.
  • Voeg dan beetje bij beetje het WARME water toe en roer met een vork door elkaar. Het kan zijn dat het wat te nat is, voeg dan meer bakmeel toe. Is het te droog? Dan nog wat meer warm water.
  • Bestuif je werkblad met bloem, en stort je deeg hierover uit.

20180114_163628_HDR

  • Kneed het tot een soepel deeg.
  • Snijd dat in stukjes. In mijn geval in 11 stukjes, maar je kan ze zo groot maken als je zelf wilt.
  • Rol elk stukje zo plat mogelijk uit. Bij mij helpt het als het iets plakt aan het werkblad, dus niet teveel bloem over je werkblad bestuiven, zodat je het goed kan uitrollen.

20180114_163930_HDR

  • Bak de wraps supersnel om en om in een hete pan zonder olie of boter. Ze zullen echt met 1 minuutje klaar zijn, dus snel doorwerken!

Voor mij hoeven de wraps niet rond te zijn, is me veel te veel moeite. Belangrijker is dat ze zo plat mogelijk zijn gerold, omdat de wraps wat opblazen in de pan. Anders krijg je een dikke pannenkoek en dat is ook niet de bedoeling.

Voor zoon bewaar ik dan de wat kleinere en voor onszelf de grotere. Dit keer haalde ik er 11 uit, wat we dan in 2x zullen opeten. Ik maak dan 1 pakketje met 5 wat grotere, en 1 pakketje met de andere 6. Deze kun je uitstekend invriezen en bijvoorbeeld prima voor de lunch gebruiken. 

Vul de wraps met zelfgemaakte hummus of guacamole, wij doen er dan warme groenten bij, zoals champignons, paprika, ui, prei, courgette etc met wat pittige kipkruiden. Voor zoon soms een wrap met kaas en komkommer bijvoorbeeld. Voor de niet vegetariërs onder ons, met kip, ook lekker!

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: