Kringloopwinkel, ben jij ook fan?

kringloopwinkelHebben jullie het ook gezien? Paleis voor een prikkie? Hilarisch. 2 Mannen gaan op pad om een huis weer opnieuw in te richten voor €250,-. Ze struinen marktplaats af, en gaan naar de kringloopwinkel en dingen daar ook gewoon nog even af.

Ik ben ook fan van de kringloopwinkel, en kom er graag! Mijn ouders kwamen er ook geregeld, omdat het moest. Er was geen geld voor nieuw spul, kleding, meubels ed. Ik geloof niet dat ze ooit aan meubels iets nieuws hebben gekocht. Ook apparatuur was altijd 2e hands, niet omdat ze nou zo geven om het milieu, maar uit noodzakelijk oogpunt.

Vandaag ben ik er weer even geweest, bij de kringloopwinkel in ons dorp. Valt me dan toch iedere keer weer tegen, de prijzen. Er was een prachtige oude stoel, zag er nog helemaal netjes uit… prijs €99,-! Zo duur krijg je het niet eens op marktplaats! Belachelijke prijzen die ze hanteren. Helaas geen foto gemaakt van de stoel. Maar 100 euro voor een stoel, schei uit. In meubels zijn ze erg duur, vind ik.

Ik kwam voor een spiegel. Onze spiegel is helaas gesneuveld. Ook een 2e hands exemplaar. Was er dol op, op die spiegel, maargoed. Soms gaan spullen stuk. Dus ik wilde hem zsm vervangen, anders vind ik die plek zo kaal. Gelukkig vond ik een hele lelijke spiegel, echt te kitsch. Met van de bruine randen en in een soort van 5hoek. Lekker lelijk dus. €4,95. Vond ik acceptabel, dus hij ging mee naar huis! (ik hou oprecht van lelijke dingen) Evenals 4 longdrinkglazen, €0,20 per stuk en een weckpot, gemiddeld formaat voor €1,25. Blij mee!

Wat scoren jullie graag bij de kringloopwinkel????

Alle kringloopwinkels in Nederland

5 gedachten over “Kringloopwinkel, ben jij ook fan?”

 1. Ik kom er niet heel vaak maar wel graag. Meestal breng ik spullen, loop ik een rondje en probeer ik niets mee te nemen (haha). Vorige week kocht ik 5 psychologie magazines van 2016.2017 voor 1 euro per stuk. Normaal betaal je daar zo’n 30 euro voor en de info was leerzaam, bruikbaar & toepasbaar dus helemaal blij mee 🙂

  Like

  1. Bij onze kringloop vind ik niet zo vaak schatten hoor. Ik denk dat mensen toch vaker hun spulletjes op mp zetten en daar dan nog geld voor krijgen dan dat ze het naar onze kringloop heen brengen met die prijzen. Jammer. In de grote stad in de buurt zitten er 6! En daar zitten echte pareltjes tussen, maar kom ik helaas niet al te vaak.

   Like

 2. Ik ben grote fan al sinds de eerste opdoken. In het begin veel teveel gekocht. Een keer 4 jassen omdat ik niet kon kiezen en ze toen nog echt goedkoop waren, veel plezier van gehad, dat wel.
  Van mijn kleding bestaat 90% uit kringloop en ook huis iv voornamelijk tweedehands ingericht. Vorig jaar een kamer gerenoveerd en zowel de kast, bureautje en behang voor 1 muur komen vd kringloop. Alleen een ladekastje kon ik niet vinden en na half jaar toch een nieuwe gekocht.

  Like

 3. Wij komen ook graag bij de kringloop. Voornamelijk klein spul wat we nodig hebben kopen we regelmatig. Laatst hadden we bijvoorbeeld een notenkraker nodig, voor 30 cent een gevonden. Laatst ook wat extra borden en bestek gehaald, omdat anders onze vaatwasser te vaak aan gaat als hij nog niet helemaal vol is. Voor dit soort spullen vind ik de kringloop ideaal!

  Qua meubels zijn ze inderdaad regelmatig te duur. Dan kijk ik liever op Marktplaats.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: