Soms denk je; kan ik dat zelf maken? Ja natuurlijk! Je zult merken dat heel veel kant – en – klaar dingen uit de supermarkt helemaal niet moeilijk zijn om zelf te maken, en vaak ook nog eens flink geld besparen!
Supersimpel en heerlijk voor op brood!!!
Nodig:
- Zongedroogde tomaatjes in stukjes sneden. Stuk of 6, of meer, als je dat lekker vind.
- 1 pot gegrilde/ geroosterde paprika’s, rood, ik heb een pot van 400 gram ongeveer.
- evt naar smaak een teentje knoflook.
Hakmachine/ keukenmachine is ook wel handig. Zou ook wel kunnen met een staafmixer denk ik, pas op voor spatten van de olie!
Doen!
1. Snijdt de paprika’s in stukjes en doe ze in de hakmachine. Als je een groot hakmachine hebt, dan kunnen ze er ook wel in hun geheel erin. Dan zou ik wel de pot afgieten, zit erg veel olie bij in, paprika is al nat genoeg van zichzelf, anders wordt de spread wel erg dun.
2. Snijdt de zongedroogde tomaatjes in stukjes. En evt de knoflook.
3. Schenk de paprikapasta over in een pot. Voeg dan de tomaatjes en knoflook toe en roer het erdoor.
Klaar! Heel erg lekker zo op brood, of als een soort tapenade. Ik eet het graag met komkommer.
Eén gedachte over “Budgetrecept: Zelf gegrilde paprika – tomaten spread maken”