‘Declutter your home’/ ruim je zooi op/ tips

opruimenHet jeukt. het jeukt verschrikkelijk. Het opruimmonster is (weer) in me wakker geworden…. Ga ik nu bijna bevallen? Er valt namelijk bijna niks meer op te ruimen in ons huis. De afgelopen 6 maanden was ik monsterlijk bezig, ’t was net een maandje weer rustig.  Visite die langskomt zegt; “Ik herken het bijna niet hier”. Waarop ik zeg, “het stond te vol”. “Vind je dat echt?”, zegt de visite. “Ja, echt, ik wil rust in mijn huis”.

Dus er werd opgeruimd. Enorm opgeruimd. Zolder werd leeggehaald, spullen weggegooid, schuur, badkamer, berging, keuken, woonkamer (daar gingen gewoon 3 kasten en bijna al onze boeken, dvd’s etc weg) de kelder en de gang. Ohja, en de auto, die kreeg ook een beurt.

Klaar zou je zeggen. Maar nee, de zooi sluipt alweer in de keukenkastjes, grrrr….. Er ligt alweer veel te veel (gekregen) kleding van de baby op zolder. Veel wegwerpspullen op de babykamer die ik waarschijnlijk toch niet ga gebruiken….Kan niet wachten om het weg te geven, maar het gaat niet meer….. Te dik, rond, vocht vasthoudend, waggelend zwanger walvis, kan niet meer met vlizotrap naar zolder, heeft de puf niet meer om alles uit de laatjes te trekken en ik krijg dan echt spijt, spijt als ik alles weer uit de laatjes ga trekken. Dus al tandenknarsend wacht ik af tot ze er is, de baby. Dan komt de voorjaarsschoonmaak weer. Ik kijk er naar uit! Yeah!

Wil jij nou wel strak aan de slag en wordt je overenthousiast van dit artikel?? Hier een paar tips om eens lekker met de bezem door je huis te gaan en goed op te ruimen of zelfs flink te minimaliseren:

  1. Begin met 1 ruimte tegelijk, de keuken bijvoorbeeld (goede tip, lukt mij namelijk bijna nooit! Ik pak alles meteen aan, want enthousiast…. )
  2. Wees streng voor jezelf.… Wil je echt weggooien? Gooi het dan ook weg! Leg het niet ergens anders neer, tenzij je het wilt verkopen. Spullen die ik wil verkopen leg ik in een doos apart, daar waar het me niet meteen in de weg staat. Dan heb ik een vuilniszak, die spullen gaan resoluut weg en daar kijk ik ook niet meer in. Eenmaal in de vuilniszak is weg. Sommigen hebben dan ook nog een twijfel – stapel, waar men nog niet zeker is van het weggooien, maar die heb ik eigenlijk niet. Ik kan gelukkig goed weggooien. Lukt jouw dat niet? Maak dan de twijfel- stapel, en kijk er een dag of 2 later nog eens naar. Wedden dat 80% dan alsnog in de vuilniszak beland?
  3. Bedenk bij het opruimen, en dat helpt mij heel erg goed, heb ik dit echt nodig? Heb ik bijvoorbeeld niet nog 3 nagelknippers, of bakjes of whatever, vul maar in. 1 keukenschaar is genoeg. Bodylotion wat 1x is gebruikt en het ligt er al 3 jaar, moet gewoon weg. Je zult zien dat je zoveel dingen echt niet nodig hebt, en ze ook niet mist!
  4. Wil je echt uitgedaagd worden? Doe dan mee met een challenge. Er zijn verschillende opruim-challenges in omloop, de 30 – dagen challenge, of een jaar lang poetsen en opruimen,  iedere dag 5 dingen wegdoen en dat een maand lang bijvoorbeeld. Tellen van je spullen, zoals ‘ik mag maar 200 dingen overhouden’ etc. Kan allemaal! Als het maar je in je eigen tempo gebeurt, moet natuurlijk wel leuk blijven.
  5. En de laatste tip: Neem je tijd. Overhaast ‘declutteren’ heeft geen zin, je bent gehaast om het weg te doen, en dan maak je overhaaste beslissingen waardoor je misschien wel spijt krijgt. Zou jammer zijn!

Heel veel succes met opruimen!! Het is zo leuk, ik ben jaloers!

2 gedachten over “‘Declutter your home’/ ruim je zooi op/ tips”

  1. Ik ben de laatste tijd ook flink aan het opruimen geweest. Echt ongelofelijk hoeveel spullen je hebt die je niet mist als ze weg zijn… De volgende die aan de beurt is, is de “voorraadlade” met verzorgingsproducten onder het bed. Ik vind inderdaad producten als body lotion die maar 1x gebruikt is erg lastig om weg te gooien, maar het moet er ook maar eens van komen 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: