Leuke en goede websites die je helpen te besparen!

besparen websites internet geldJe kijkt in de administratiemap, en je denkt oh jee….. er gaat meer geld uit dan dat er geld inkomt! Help! We moeten besparen!

Google is your best friend! Uiteraard begin je meteen met struinen op het Wereld Wijde Web, want wij Nederlanders praten niet over geld. Nope, daar doen we heel geheimzinnig over. Zelfs zo geheimzinnig, dat ik hier, geheel anoniem, niet vertel wat wij verdienen. Wel wat we nog aan schulden hebben (raar maar waar), maar wat wij verdienen, nee, daar praat je niet over. Mijn man zei; dat zet je toch niet op internet? Wat wij verdienen? Ehm nee. Toch maar niet. Voorlopig. ­čśë

Toen wij een manier zochten om geld te besparen, heb ik gestruind, heel veel gestruind op het www. Elk lettertje dat ging over besparen heb ik wel gelezen, denk ik. En dat heeft geholpen. We gingen kritischer kijken naar onze uitgaven, en naar wat we belangrijk vonden.

De volgende websites heeft ons echt geholpen om geld te besparen, maar vooral ook om ons meer te leren over geld, je in – en uitgaven, hoe abonnementen werken, wat je rechten en plichten zijn, hoe je beter kan sparen, etc. Interessant vinden wij.

Goed. to the point. Websites: Kom tie:

 • Het geld en recht forum van Viva: Ja echt, en ik ben een stille meelezer daar. Al heel erg lang lees ik met plezier de topics van mensen die een vraag hebben over geld of recht. De meest uiteenlopende onderwerpen komen voorbij, maar ook de 52WMC, vaak ” hoe bespaar ik op mijn lasten”- topics etc. hartstikke interessant.
 • Proefberekening toeslagen. Dit is de site van de belastingdienst, hier hebben we ooit, omdat ik dat ergens gelezen had, een proefberekening gedaan en bleek dat wij gewoon nog recht hadden op geld! En zelfs ook van jaren ervoor. Je kan tot een maximaal aantal jaar terug toeslagen aanvragen. Wisten we niet eens. Vast voor de meesten wel bekend, maar ik zet hem er gewoon bij. Toeslagen.
 • Deze hoort er gewoon bij; het Nibud. Alles over geld, alles wat je wil weten. Zelf maak ik gebruik van de bufferberekenaar, deze rekent (aan de vrij hoge kant) voor je uit wat je evt achter de hand zou moeten hebben om grote klappen op te kunnen vangen.
 • Milieucentraal. Zij opereren ook onder andere websites, maar zij hebben als hoofddoel een beter milieu, maar┬á geven daarbij ook supergoede bespaartips waar je echt wat aan hebt. Met name het hoofdstukje over ‘energie’ hartstikke interessant.
 • Het schulden forum. Als je meer wilt weten over bijv schuldsanering, hoe het werkt met deurwaarders en incassobureau’s, je rechten en plichten, etc etc. Ook daar lees ik ”stil ” mee.
 • Blogger Zuinigaan. Al heel wat jaren actief en schrijft over besparen en het aflossen van de hypotheek. Zij heeft een apart tabblad met besparingstips. Heel handig.
 • Kliekipedia. Er was een site over kliekjes en wat je daar allemaal mee kan doen, maar dat is opgehouden helaas. Je wordt nu doorgelinkt naar de site van Voedingscentrum. De site bestaat nog wel op Facebook, daar kun je nog wel wat leuke recepten vinden.
 • Google:┬á“geld besparen forum”. Je komt de meest creatieve manieren tegen. Leuk om eens rond te kijken via Google.
 • Tja, wil je toch een moestuin starten, want dat bespaart geld (vind ik uiteindelijk voor alle arbeid wel tegenvallen, maargoed, misschien heb je de ruimte) Diana’s mooie moestuin. Zij verkoopt tegen een klein geldbedrag zaadjes die ze zelf uit haar eigen tuin haalt. Ik heb dat 2 jaar op rij gedaan. Erg leuk.
 • Ook gewoon informatief, en misschien op sommige vlakken een beetje gek;┬á preppers. Een forum voor mensen die nergens van afhankelijk willen zijn, inclusief complottheorie├źn. Leuk om te lezen en misschien zitten er wat leuke bespaartips bij.
 • Uiteraard zijn de ‘gewone websites’natuurlijk ook heel belangrijk. Denk aan die van je eigen bank, belastingdienst, de gemeente waar je woont (over gemeentelijke belastingen en kwijtscheldingen) sites over aandelen, of hypotheek.┬á

Hebben jullie nog websites waar je veel leest? Delen mag!

6 gedachten over “Leuke en goede websites die je helpen te besparen!”

 1. Wat mij heeft geholpen met besparen is de app Bittiq! Zo vergeet je nooit meer over te stappen (wat veel kan besparen) en kun je eenvoudig je vaste lasten in de gaten houden.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s