Creatief; een bullet journal voor je financiën?

bullet journal financieelPas was ik met zoon naar de Action geweest….. eigenlijk moet ik daar niet komen, want dan neem ik weer van alles mee wat ik niet nodig heb, maar ik had hem beloofd te gaan knutselen, en zo minimalistisch als ons huis is, geen knutselspullen meer bij ons.

Ik kwam daar ook de bullet journal tegen, en ik besloot er 1 mee nemen. Hij kostte €2,-. Leuk prijsje om eens thuis lekker creatief te gaan doen, terwijl we wachten op het breken van vliezen/ weeën/ komst van de baby.  Ze hebben geloof ik, 4 verschillende. Ik nam die met de roosjes mee.

Bullet Journalling is echt enorm populair, samen met handlettering. Ik had me er nog niet aan gewaagd, ik vond ook de boekjes bij de boekhandel erg duur, zomaar €12,50 voor een notitieblok met stipjes erin. En verder dacht ik; bullet journalling? Ik heb toch al een agenda? Is ook prima toch? Maar je kan een bullet journal dus helemaal zelf in delen zoals jij dat wil. Als voorbeeld, sommigen beschrijven hun doelen erin, maken kalenders, dagelijkse notities, budget, verjaardagen, quotes, handlettering & doodling.

20180207_084739_HDRNu heb ik echt geen zin om een 2e agenda te maken, maar het leek me wel leuk om onze financiën op een leuke, creatieve manier bij te houden. Denk aan grafiekjes, afschrijving van vaste lasten etc. Of ik er mee doorga weet ik nog niet, maar ik vond het wel erg leuk om een schuldenmeter te maken, en te zien dat we afgelopen jaar echt enorm hebben afgelost op onze duo schuld. Dat motiveert ook echt wel om geld opzij te zetten voor de aflossing dit jaar. Ook beschrijf ik onze losse uitgaven en kan ik zien waar het meeste geld naartoe gaat, door daar leuke grafiekjes van te maken. Kortom ideeën genoeg.

Via youtube kun je veel filmpjes vinden over bullet journalling, maar ook filmpjes van bullet journals die alleen ook gericht zijn op het financiele stukje.

Inked20180207_110233_HDR_LI

Hebben jullie een bullet journal? Wat schrijven jullie daar allemaal in?

Advertenties

5 gedachten over “Creatief; een bullet journal voor je financiën?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s