Het geld vliegt eruit!

Ik heb even 5 minuten om wat te schrijven tussen de bedrijven door. Dochter is inmiddels bijna 6 weken oud en ze doet het heel goed! Groeit inmiddels goed en is een erg tevreden meisje.

We beginnen wat te wennen aan het nieuwe ritme, niet meer zo vermoeid, ondanks de nachtvoedingen. Overdag ben ik druk met het runnen van ons huishouden, het lukt gelukkig steeds beter en we houden zelfs tijd over om s’avonds even tv te kijken.

Qua administratie is het een puinhoop, even snel hier een boodschap halen, dan weer wat fastfood van de lokale cafetaria, kortom, we zijn ons grip een beetje kwijt. Afgelopen maanden hebben we dan ook veel geld uitgegeven aan oa verjaardagen en verjaardagsfeestjes, cadeau’s, babyspullen en een bulk aan wasbare luiers.

De wasbare luiers bevallen ons erg goed! Zeker nadat we na al een week zo’n beetje onze grijze bak vol hadden zitten met wegwerp, werd de motivatie alleen maar groter. We hebben inmiddels 25 wasbare luiers en ze worden bijna fulltime gebruikt. We hebben nog wat wegwerp over en die gebruiken we af en toe als we weggaan. Wel groot nadeel: de vele was. We wassen ons helemaal suf. De droger en de vaatwasser worden ook dagelijks gebruikt, dus ons stroomverbruik is ook door het dak geschoten. Ik durf niet meer naar de meterstanden te kijken. Ook vanwege de kou de afgelopen weken, loeide de verwarming dag en nacht (vooral op de babykamer, daar is het erg koud)

Kortom; tis even wennen deze nieuwe situatie. (en misschien moeten we wel wat doelen bijstellen)

Gelukkig hou ik nog wel strak onze uitgaven bij en de komende maanden wordt het wat rustiger qua uitgaven. Ik ga weer netjes geld pinnen voor de boodschappen en hopelijk kunnen we weer wat sparen. De weekly money challenge heeft ook stilgelegen, maar het is weer de bedoeling dat weer netjes in te halen….

Ik ga weer, ik hoor babygehuil šŸ™‚

Groetjes en tot later!!!

 

4 gedachten over “Het geld vliegt eruit!”

  1. Ja een kleintje en zeker de eerste, geeft nogal wat veranderingen op het huishoudbudget. Fijn dat de wasbare luiers jullie bevallen. Ik weet niet beter, in de tijd dat mijn kinderen klein waren was het normaal. Ik vouwde nog van die vliegers van vierkante luiers. Werkt prima…en ik heb nog altijd wat luiers in huis, je weet maar nooit hoe het eens van pas kan komen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: