Belastingaangifte, eitje toch?

blog belastingaangifte eitjeIk ben vast niet de eerste blogger die schrijft over de belastingaangifte. Vrij belangrijk in het “geld” verhaal. Voor ons is de belastingaangifte doen echt een eitje. Leuker kunnen ze het echt niet maken voor ons, wij hoeven namelijk zo goed als, niets meer in te vullen, (wel controleren!), maar dat komt vooral doordat wij: geen eigen huis hebben/ in loondienst zijn/ geen eigen bedrijf/ geen zzp/ geen leasebak/ geen erfenis hebben gehad/ niet voldoende aan goede doelen schenken/ geen studiekosten/ geen zorgkosten/ geen aandelen of beleggingen….. 

Je ziet, voor ons een makkie, want alle bedragen zijn dus al ingevuld. We vliegen door de vragen heen en klaar! Ik besef me dat dat echt niet geldt voor de meeste Nederlanders, dus ik heb me er een klein beetje in verdiept.

Wat zijn er veel regels!!! Voor elke situatie lijkt er een regel/ term/ belastingmaatregel te zijn. (Zelfs als je bijvoorbeeld een rijksmonumentenpand bezit!) Afgelopen jaar zijn er ook veel belastingregels weer gewijzigd, waardoor het extra opletten geblazen is. Je kan via de consumentenbond meer info daarover vinden.

Verder kun je, door slim bedragen te verdelen met je fiscale partner, jezelf veel geld besparen. Hier kun je er meer over lezen. Er staan veel tips in mbt het doen van je aangifte. Vooral eens doorlezen, erg interessant! Hier staat bijvoorbeeld waar de meeste fouten mee worden gemaakt. Ook goed om te weten.

Lukt het nou echt niet om zelf aangifte te doen? Dat kan natuurlijk, dan kun je via de site van de belastingdienst kijken hoe je hulp kan krijgen, ook van de belastingdienst zelf.

Zien jullie er altijd tegenop om aangifte te doen? En vullen jullie hem ook elk jaar in???

2 gedachten over “Belastingaangifte, eitje toch?”

  1. Onze belasting man heeft een programma dat die kan uitrekenen automatisch hoe gunstig de aangifte word en je dus meer geld terug krijgt.

    Wij hebben en een woning gekocht, ouder verkocht, studie kosten en ga zonaar door.

    Volgend jaar konden we het weer zelf doen volgens onze belastingman.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s