Budgetrecept – Superleuke traktatie!! Drollenkoekjes

drollenkoekjes makenZoon is pas 6 geworden en elk jaar is het weer zoeken naar een originele, leuke en stoere traktatie. Het liefst hebben ze op school een ‘verantwoord tussendoortje’, maar kom op, hij is jarig! Lekker zoet dus wat mij betreft 😉

Op internet vond ik een superleuk recept om deze drollenkoekjes te maken! Leuk, origineel en voor kleuters die toch al in de “poep en piesfase”zitten, PERFECT!

Het recept vond ik hier, bij Carola bakt zoethoudertjes. We hebben thuis een keer proefgedraaid, voor de zekerheid, de koekjes kwamen er perfect uit! Ik moest er een stuk of 35 maken, ben ik een avond mee zoet geweest, zelfs mijn man kwam helpen draaien, we hebben enorm gelachen. Qua ingrediënten heel budget, geen gekke dingen voor nodig.

Getrakteerd op school, met toiletpapier als servetje was het een groot succes!

Overigens gebruikt Carola oogjes om op de drollen te plakken, dat hebben wij niet gedaan, we vonden ze zo al mooi genoeg!

Zoek je meer recepten?? Kijk dan op mijn receptenpagina!

5 gedachten over “Budgetrecept – Superleuke traktatie!! Drollenkoekjes”

  1. Je drollenkoekjes zien er inderdaad zeer realistisch uit en ‘k kan me voorstellen dat de kleutertjes op school dat fantastisch vonden. Al zijn die koekjes zeer origineel en wellicht heel lekker ik zou die nooit naar school meegeven als traktatie. Er zijn genoeg soorten koekjesvormen om leuke koekjes mee te maken om mee te geven als traktatie. Ik denk zelfs dat op de school van onze kleinkinderen dergelijke koekjes niet door de leerkrachten zouden “gewaardeerd” worden.

    Like

  2. Bespaar freak, je zegt zelf dat kleuters in een ‘pies en kakfase’ zitten. Hoe minder je daarop reageert, hoe vlugger die fase overgaat. Net door ‘drollenkoekjes’ mee te geven, leg je zelf nog eens de nadruk op het woord ‘drol’ terwijl de meeste ouders liever hebben dat hun kindjes dergelijke woorden niet ten pas en ten onpas gebruiken…. Ik zou onze kindjes naar school ook geen drollenkoekjes meegeven en ik denk dat er nog mensen met mijn standpunt zijn….. Traktatie voor verjaardag kan ook met een ander origineel koekje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: