Nog zo’n geldverslinder….de auto

De auto.....een geldverslinderHij moet weer voor apk, altijd rottig, omdat er altijd wel ‘iets’ gerepareerd moet worden, en het ogenschijnlijke kleine dingetje wat dan gerepareerd moet worden, kost meteen €400,-.

Nu hebben wij een fantastisch mooie auto, echt waar. Een zilvergrijze stationwagen van het merk P. Rijdt heerlijk! Maar het kreng heeft nogal wat problemen gehad. Koppeling ging stuk, of iets in die buurt, kostte meer dan €1000,-. Slangen waren stuk, parkeersensoren werkten niet meer (niet dat ik die nodig heb ;), airco was iets mee, ieder jaar een grote of kleine beurt, (wij gaan ook naar de kapper toch?) Kortom: altijd gezeik met die wagen.

Ik werk nogal ver weg en heb die auto nodig, anders ging ik echt fietsen, graag zelfs. Dus wegdoen is geen optie. Van de week brak opnieuw mijn klomp….”Nee he!, weer een storingslampje, gatverrredamme!”  Daar kan ik zo verschrikkelijk van balen. En hij schokt een beetje….. Ik voel alweer een dikke vette rekening aankomen…..

Heeft iemand verstand van auto’s? Het motorlampje brand en het boekje geeft aan een storing in de emissieregeling? Misschien iemand die dit leest en weet waar ik het over heb? Auto houdt ook soms in bij gas geven.

Anyhoe, er moet veel in orde zijn voor de keuring, maar het blijft een momentopname. Echt tips om te besparen bij de auto heb ik niet, behalve dan dat je de auto gewoon goed moet onderhouden. Kost wel wat centen, maar een auto rijden is helaas duur. Misschien leren hoe je makkelijk een autoruitenwisser kunt vervangen? Of een autoband? Lampje? Dat zou misschien wel kunnen helpen om de kosten wat te drukken door het zelf te doen, maar dan moet je het wel kunnen. Qua verzekering is het goed kijken naar verschillende aanbieders,via pricewise kun je verschillende verzekeringen vergelijken.

Heeft iemand nog goed tips? Of kan ons helpen met het storingslampje?

 

10 gedachten over “Nog zo’n geldverslinder….de auto”

 1. dat van die auto’s ken ik… vorige donderdag ook onze Dacia logan in klein onderhoud binnen gebracht. viel eigenlijk nogal mee 158euro voor klein onderhoud,iets met de uitlijning van mijn voorste banden,nieuw lampje vooraan en een keuringstestje. vorig jaar ben ik niet eens geweest. Wat ik wel niet doe is naar de autodealer van het merk(bij ons renault)gaan… wij gaan naar een garage waar ze aan alle merken werken(ze zijn daar opmerkelijk goedkoper en evengoed!!!). Wij zijn trouwens hééél tevreden over onze Dacia logan: niet mooi dat wel…maar wel zééér budgetvriendelijk, handig EN in die 8jaar dat hij/zij geworden is slechts 1nieuw stukje moeten laten plaatsen iets van een 175euro was dat dan. Dat valt reuzemee! Ooit zij de autodealer: we krijgen minder Dacia-auto’s binnen voor reparatie’s dan renault’s. En nu 8jaar later kan ik dat beamen….de looks moet je er wel bijnemen 😉 al vind ik het nog meevallen :-), geldbeugel blij=ikke ook blij 🙂 en dat is wat voor ons telt.
  Liefs floor

  Geliked door 1 persoon

 2. Iedere auto heeft onderhoud nodig en kost geld. En zo is floor enorm tevreden over haar Dacia maar al distributie,remmerij en set banden dan valt zij ook in de prijzen. En de een rijdt 5.000 km per jaar en de ander 60.000 km en daar hoort ook extra onderhoud bij.

  Je koopt auto nieuw en heb aantal jaren weinig tot geen onderhoud maar wel dito afschrijving.

  Jouw Peugeot weet uitvoering niet dus blijft gissen lambda sonde of egr zou ook kunnen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb geen verstand van de techniek van auto’s. Wel hebben wij ook twee keer een Franse P auto. Wat een drama qua reparaties. Vaak en heel erg duur. We kopen nooit meer dit merk. We hebben nu twee keer achter elkaar de Japanse T. Bevalt veel beter en is stukken goedkoper wua onderhoud.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: