Rondkomen van €400,-? Deel II

Leven van 400 euro per maandIk geef vandaag een update hoe het tot nu toe verloopt om rond te komen van €400,-. Noem me verwend, maar het verloopt nog niet vlekkeloos eerlijk gezegd. Ik schrijf nu iedere dag op wat we uitgeven, en tel dat op. Het gaat hard, ons geld.

Inked20180509_134452_HDR_LI

Zoals je kunt zien, zitten er dingen bij die niet iedere maand terugkomen, zoals de kapper. Zoon moest geknipt worden. De kapster heeft het haar nu zo geknipt dat wij het de volgende keer zelf kunnen doen. Kappersschaar had ik al in huis gelukkig.

Tja en dan de horeca. Met een baby ben je soms gewoon makkelijk. Even een patatje halen. Oh, is het bevrijdingsdag? Dan ff naar het bevrijdingsfestival, want dat is leuk voor zoon. Helaas zagen we van tevoren dat je dus geen eten en drinken mee mag nemen het terrein op…. Er moest dus wel geld gepind worden, want het was een warme dag en dan zonder drinken…. nee, dat kan niet.

Natuurlijk viel ook de meivakantie in deze maand. Ik had mijn zoon al beloofd naar ballorig te gaan, dus ja, daar kon ik niet meer onderuit. Ook daar mag je geen eten en drinken meenemen, maar ik heb het absoluut beperkt dit keer. Geen patatjes en geen bakjes cappuccino, maar een kan ranja en 2 kaasstengels.

Er moest ook weer getankt worden. Nu tanken we heel erg weinig, maar nu was hij toch echt leeg. Meteen maar vol gegooid. Zijn we daar ook weer vanaf voorlopig. Kosten, €64,-

Verder scheurde de stofzuigerslang, dus geen nieuw apparaat gekocht, maar eerst maar eens de slang. Hopelijk houden we het dan nog een tijdje vol. En verder, misschien totaal overbodig, ik heb de auto door de wasstraat gehaald. Kost wel €11,-. Had ik ook zelf kunnen doen, zeker, maar er zat nu zoveel vogelpoep op en ik had geen tijd, dus maar ff snel door de wasstraat. Was me elke cent waard, haha. Ik snap dat we hierop kunnen besparen.

De laatste post, die met zwart is doorgehaald, was een post parkeren bij het ziekenhuis en ik heb daar een bakje koffie gedronken, omdat mijn dochter ook moest drinken.

Dat was tot nu toe onze maand. We zijn op de helft! We hebben nog zo’n €140,- over….

Verder hebben we deze vakantie ontzettend goed vermaakt met diverse speeltuinen in de buurt en geocaching! Koste helemaal niks en was superleuk om te doen! Bedankt Nicole, voor de tip!

Meer weten? Lees hier over deel 1, rondkomen van 400 euro? Zoek je nog besparingstips? Kijk dan op mijn aparte pagina om meer geld te besparen.

 

10 gedachten over “Rondkomen van €400,-? Deel II”

 1. Verwend? Nee hoor, je bent een gewoonte aan het veranderen (geld uitgeven aan leuke dingen) en dat kost tijd en moeite en emoties.
  Goed dat je alles opschrijft en dat je erkent dat je het moeilijk vindt.
  Een vakantieweek kan heel veel geld kosten. Zeker als je 3 dagen achter elkaar niet kookt. En het is ook zo gezellig om als je ergens bent iets te eten of drinken. Vraagje: is 21 euro voor kados bij Intertoys vol te houden op langere termijn? Mijn ervaring is dat kinderen blijer kunnen zijn met een kado van 2 euro dan van 20 euro.

  Liked by 1 persoon

  1. Ja. Dat waren 2 cadeautjes. 1 voor een klein vriendje van ons, was 13 euro, die wilde heel graag iets van toet toet. En een speeltje voor mijn dochter aan de kinderwagen en in de box. Ze is dol op het ding. Daar geen spijt van iig, maar dat zijn best prijzige cadeaus, daar heb je gelijk in.

   Like

 2. Wij,de kids en ik, maakten een vakantieplanning. Een vel papier, de dagen van de week erop,en dan invullen. Ikgeef wat voorbeelden van wat wij deden.
  Een keer een picknick(met allemaal lekkere plaatjes uit een oude allerhande)
  Een dagje met klasgenoot spelen(een fotootje van klasgenoot op die dag)
  Sporen zoeken in het bos, of eikels,of blaadjes, of plantjes(boekje uit de bieb mee en dierensporen of bomen tekenen op die dag)
  Naar gratis speeltuin/kinderboerderij(zelf wat te drinken meenemen,investeer in een goede thermosfles voor jezelf en drinken kids)
  Een film kijken overdag,met de gordijnen dicht en popcorn erbij….
  Samen koken.
  Naar de voorleesmiddag in de bibliotheek.
  Een hut bouwen in de huiskamer(van de eethoek, lakens,knijpers) of in de tuin bij mooi weer.
  Tent in de tuin(of tuin van kennis)opzetten en een nachtje “kamperen”.

  Als er een uurtje “iets” gedaan wordt ben je al een heel dagdeel kwijt…en één activiteit per dag is zowel voor jezelf als de kinderen best te doen.
  Op deze manier maak je voor jezelf en de kinderen een duidelijke planning en als je het samen doet, met plaatjes uit tijdschriften erbij, ben je ook wel een middagje bezig.

  En vergeet niet,geen kind zegt op zijn dertigste “ik was zo blij dat ik naar Ballorig kon toen ik vijf was”….al lijkt dat voor kinderen als ze vijf zijn heel belangrijk 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Hahha ja dat snap ik. Vorige week was het nog niet zulk mooi weer, plus ik heb ook een baby bij me. Blij dat ballorig bestaat 😉 . veel tips hebben we ook gedaan, een dagje bioscoop in huis, knutselen, winkeltje gespeeld, samen gekookt, geocachen etc. Meer tips kun je een paar blogs teruglezen, tips; wat te doen in de vakantie. Heel erg bedankt voor je reactie! Leuk 🙂

   Like

 3. Dat gaat inderdaad hard! Maar straks is de vakantie voorbij en ik denk dat zo’n experiment toch ook gaat om bewustwording? Niet elke gewoonte is zomaar even veranderd, dat kost wat tijd. En als je er nu naar kijkt, je schrijft het op en je bent je er bewust van, dan denk ik dat je sowieso al winst behaalt.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s