Want pesto is de besto. En ja, supereasy peasy dit keer want, lekker uit een potje. Echt waar, want pesto zelf maken is nog best prijzig. Er zitten van origine pijnboompitten in pesto, die best wel duur zijn. Ik gebruik dus gewoon een potje.
Je hebt welgeteld 4 ingrediënten nodig om dit te maken en het is supersnel klaar.
Nodig!
- Macaroni voor het aantal mensen die bij je eten.
- Potje pesto, je mag zelf kiezen welk merk (die van de lidl is echt prima)
- krop ijsbergsla
- en wat geraspte kaas
Doen!
- Kook de macaroni zoals normaal voor het aantal personen die je te eten hebt.
- Was en snijd de ijsbergsla in reepjes.
- En eigenlijk is het nu al klaar. Ik snijd er vaak nog komkommer of tomaatjes bij.
- Giet de macaroni af, schep de macaroni op, voeg sla en groentes toe zoveel je wilt, eetlepel pesto erover en wat geraspte kaas naar smaak. Eet smakelijk! Makkelijker kan niet.
Om de pesto te bewaren kun je het beste een beetje olijfolie in het potje met pesto doen, anders gaat de pesto erg snel kapot. Pesto is niet lang houdbaar. Je kan pesto ook in salades gebruiken, maar ook op een boterham met kaas bijvoorbeeld.
ijsbergslag? Hahaha, dat ken ik niet hoor 🙂 IJsberg-hagelslag?
LikeLike
Oeps. Ik pas het aan. Dankje!
LikeLike
Dat is inderdaad een fijn en makkelijk recept zeg. Bedankt!
LikeGeliked door 1 persoon