* Update * hoe gaat het met onze doelen??

doelen 2018Hoe gaat het met onze doelen? Nu het eerste halfjaar van 2018 bijna voorbij is, is het tijd voor een update dacht ik.

Sparen voor een eigen huis

Ja. ehm. Change of plans. Begin dit jaar kwam de woningbouw met het fantastische idee om ons huisje te gaan slopen. Er kwam een brief, een voorlichtingsavond en nog een brief. Het komt erop neer dat ons huis wordt gesloopt, en we mogen kiezen of we terug willen naar het nieuwe huis wat ze gaan bouwen of weggaan en zelf wat vinden. We hebben besloten terug te willen naar het nieuwe huis wat ze gaan bouwen, want de huizen krijgen veel meer voordelen dan een nieuwbouwhuis van nu. Weliswaar betaal je gewoon weer huur, en los je niets af, maar de belofte ligt er om hypermodern, duurzaam huis te bouwen voor een prima huurprijs. We sparen dus niet meer voor een eigen huis, maar om onze spaarrekening aan te vullen. Het was even wennen, want we zijn al 2 jaar druk aan het sparen voor een eigen huis. Hier zijn we ook wel heel erg blij mee.

Extra buffer opbouwen om spullen te vervangen

Dit gaat best wel goed! Ik ga geen keiharde cijfers geven, ik vind dat toch wel privé, maar we zijn al over de helft van wat we willen sparen dit jaar. Aan het begin van dit jaar hebben we al aantal witgoed spullen vervangen, de koelkast en de droger. De droger wordt goed gebruikt bij ons, ivm de ernstig toegenomen babywas. 😉 Qua auto is hij redelijk goedkoop door de keuring gekomen en kostte het iets van €150,-. Viel enorm mee dit keer.

Vlees bannen uit ons leven

Ja. Oei. Gaat niet super super. We eten thuis nauwelijks vlees, maar wel nog op brood, en soms buiten de deur. Ik denk dat we nog geen 2 jaar geleden iedere avond vlees aten, dus in dat opzicht zijn we al best ver gekomen. We kunnen het nog wel verbeteren vind ik.

Sparen van 10.000 clix.

Gaat best wel goed! Op dit moment heb ik 7015 clix, dus hard op weg om de 10.000 te halen. Nu ben ik de laatste tijd erg druk, dus lees ik alleen even mailtjes en doe ik nauwelijks onderzoekjes. Verder krijg ik ook clix van mensen die via mijn link lid zijn geworden. Heel hartelijk bedankt daarvoor!!! Je helpt me er enorm mee!

Ben je nog geen lid en wil je wel lid worden van euroclix? Lees dan dit blog en maak jezelf lid via mijn link. Je krijgt clix om mee te beginnen en je helpt mij er ook mee. Alvast bedankt!

Al met al gaat het best wel goed met mijn doelen, al zullen ze een beetje aangepast moeten worden denk ik.

Hoe gaat het met jullie doelen? Hebben jullie ook een soort financiële jaarplan?

6 gedachten over “* Update * hoe gaat het met onze doelen??”

 1. Ik heb (nog) geen financieel jaarplan. Ben vorig jaar begonnen met orde in de chaos te scheppen en zie dit jaar als een soort try-out. Zo test ik mijn uitgaven met een boodschappenbudget en heb ik een poosje niets extra’s gekocht behalve ‘essentials’. We zitten nu nog met dubbele woonlasten omdat we met een klushuis bezig zijn, maar daarna is het maken van zo’n plan wel een to-do. Ik vind dat jij het niet slecht doet hoor!

  Liked by 1 persoon

  1. thx! Klushuis klinkt ook wel spannend Anja! Wij hebben geen timmer/klushanden dus daar beginnen we niet aan. Ik snap wel dat je met dubbele woonlasten moet letten op de kleintjes. Klinkt goed!

   Like

 2. Wat je doel “vlees bannen”betreft, is het niet oke zoals het nu is? Veel minder vlees, en bewust dat je soms wel vlees eet. Op brood en buiten de deur. Ik doe dit al jaren zo, en ben enorm blij dat ik niet elk etiketje hoef uit te pluizen of er misschien een dierlijk deeltje in zit.

  Liked by 1 persoon

  1. Jazeker! En ergens denk ik ook wel dat het ijzer wat in vlees zit, goed is voor kinderen, alleen de schaal waarop we het allemaal eten (lees: kilo’s vlees in de week) veel te veel is. Ik vind ook dat we het best goed doen en dat het doel; vlees bannen, te hoog gegrepen is voor ons.

   Like

  1. Vlgs mij doen veel meer mensen dat, ze eten allemaal minder vlees. Door documentaires zoals cowspiracy, zien mensen ook wel in dat het gewoon beter is voor de planeet om geen/minder vlees te eten. We voelen ons daar ook goed bij!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s