Schoenen verven

Diy verf je eigen schoenenSchoenen lelijk geworden door zon? Of beschadigd door verfvlekken of anders soort vlekken? Wat is dan goedkoper dan nieuwe schoenen kopen? Juist, verven!

De schoenen van mijn man waren niet stuk, maar ze hadden een poos ergens gestaan om stof te vangen, en daardoor was de ene schoen lichter gekleurd dan de andere. (gebleekt door de zon) Zag er niet uit eigenlijk en mijn man besloot ze te gaan verven. Ik heb helaas geen ‘before’ foto, maar het resultaat is verbluffend. Dat is de foto die ik bovenaan mijn blog heb gebruikt. Zo zijn de schoenen geworden.

Het verven van stoffen schoenen is eigenlijk heel simpel. Je hebt oude schoenen nodig, een tubetje textielverf en een wasmachine.

  • Zorg eerst dat de schoenen schoon zijn, veters verwijderen, schoenen in de wasmachine, wassen op 40 graden.
  • Na de eerste was, voeg je de tube toe. Wij hadden een ‘pod’ gekocht van het merk Dylon. Te koop oa bij Bol. Kost €10,-. Het beste kun je dan wassen met de pod op 40 graden.  Instructies zijn bijgevoegd bij de pod.
  • Als het programma klaar is, dan laat je de schoenen drogen.
  • Om de wasmachine schoon te krijgen, draai je nogmaals een was, nu op minimaal 60 graden met uiteraard geen was erin. Ik heb gewoon een schepje poeder en wat natuurazijn gebruikt. Daarna geen problemen gehad met de was. Beter is om op 90 graden te wassen, echter dat wasprogramma is bij ons stuk.
  • Om de veters weer netjes wit te krijgen, kun je ze met verdunde!!bleek weer wit maken. Laat ze een poosje weken in een fles die je niet meer gaat gebruiken.
  • Klaar! Et voila, bijna nieuwe schoenen!

De schoenen zijn van het merk Converse, het plastic labeltje met het merknaam erop werd dus niet groen, dat bleef mooi wit. De neus van de schoen was wel wat groenig geworden, dit kun je evt wegpoetsen met wat bleek. Zorg dat je de rest niet raakt, want dan verkleurd de stof weer.

Succes met het verven van je schoenen!

2 gedachten over “Schoenen verven”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s