Particulier ophaalpunt worden?

Geld verdienen? Pakje voor de buren aannemenIk zag het pas op het nieuws. Je kan een particulier ophaalpunt worden voor de pakketjes van je buren. Dus als je buren/ buurtgenoten niet thuis zijn, kan de postbezorger de pakketten bij jou achterlaten, hij krijgt zijn geld, jij krijgt dan ook geld en de buren blij, want ze hebben diezelfde dag nog hun pakket in huis.

Reden hiervoor is, dat de postbezorger zijn geld krijgt, want als de postbezorger een tweede maal moet terugkomen, krijgt hij al minder geld van de baas voor het bezorgde pakketje. Ze krijgen betaald per pakket en niet per uur of per dag. Daarom worden zoveel pakketten op de meest gekke manieren achtergelaten. Ze worden over de schutting gegooid, gewoon voor de deur neergezet, in de schuur, in de otto, noem maar op. Gevolg: veel klachten van mensen, maar de bezorgers krijgen heel erg weinig voor 1 pakketje, ik geloof €1,- (en dus hebben ze geen geweten meer).

Als er mensen zijn die zich aanmelden als ophaalpunt in de buurt, kan de pakketbezorger daar zijn pakketten achterlaten, ze liggen hoog en droog, hij krijgt zijn geld en de diesel waarmee ze rijden hoeft niet nog es een keer door je straat. Klinkt als een win-win situatie.

Hoe wordt je ophaalpunt?

Je meldt je niet aan bij het postbedrijf zelf, maar via een tussenpersoon, bijvoorbeeld Homerr. Je meldt je daar aan, je geeft aan wanneer je thuis bent en wanneer de pakketjes gebracht/ opgehaald kunnen worden en per pakketje ontvang je daar geld voor. Om even in keiharde knaken te spreken, €0,40 cent per pakket. Ok. Goed. Geen megabedrag, maar heb eens 10 pakketjes liggen op een dag. Toch weer €4,-. En het zal in de toekomst alleen maar meer worden, want mensen willen hun spullen snel hebben. Ik zie hier op zich wel brood in, maar rijk wordt je er niet van.

Ze werken ondertussen met alle grote postbedrijven samen, alleen niet met……juist, PostNL. Das dan weer jammer.

Je kan de app downloaden in de appstore, Homerr. Je maakt een account aan et voila, geregeld! Je scant de pakketten met je mobiel en je gaat aan de slag!

2 gedachten over “Particulier ophaalpunt worden?”

  1. Ik begrijp niet waarom nog zoveel mensen een pakketje thuis laten afleveren, terwijl ze niet thuis zijn. Bij heel veel winkels (bijvoorbeeld elke Karwei en Gamma bouwmarkt) kun je je pakketje laten afleveren, kun je het, op weg van je werk naar huis, even zelf ophalen. Altijd gratis parkeren voor de deur en ruime openingstijden, dus lekker makkelijk. Daar wil je toch je buren niet meer mee lastig vallen?!

    Like

    1. Ik vind dat ook vervelend als ik niet thuis ben, hier bezorgen ze altijd tussen kwart voor 12 en half 1. Dan ben ik net wel of net niet thuis. (kids ophalen van school) heel vaak gaat gelukkig wel goed, maar soms neemt de buurvrouw hem aan. Ik snap nu wel beter waarom postbezorgers je pakketjes op zo’n onorthodoxe manier achterlaten. Als ik weet dat ik niet thuis ben, laat ik het ook bij een winkel bezorgen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s