Opruimchallenge….ik word gek van de rommel!

Opruimchallenge - 750 items de deur uit - IEn dus dacht ik, ik maak er een spelletje van… Ik zei tegen mijn man, “Wat zullen we doen, 1000 items weg aan het eind van het jaar??” “1000!?!?” was zijn reactie.

Ok dat is misschien ook wel te veel. 800 dan? Hmm 750? Ik hou het op 750 items ons huis uit voor 1 januari 2019. Een nieuw doel die we erbij kunnen schrijven. Klinkt ambitieus, niet? Zo ben ik (helaas). Bij mij is het alles of niets. Of het huis ligt helemaal vol, of het huis is superstrak opgeruimd. Ik vraag me zelfs af of ik wel 750 items heb. Maargoed. Dan moet ik gewoon precies tellen.  Tot dusver heb ik weggedaan/ verkocht/ weggeven;

 • Grote tas vol met autootjes. Goed voor 43 items.
 • 2 spellen
 • 13 boeken
 • Kinderkleding 20 items
 • Een zak vol textiel, ik heb niet precies geteld, maar ik gok 25 items.
 • Wasbare luiers 21 items
 • Administratie , sowieso heb ik 7 rekeningen/ facturen bekeken en weggedaan.

126 items in totaal al. Er staat ook veel op marktplaats en ik heb al wat dingen weggegeven. Ik probeer het altijd wel netjes bij te houden, maar ongemerkt sluipt er toch weer van alles ons huis in. Het is niet de bedoeling om kost wat het kost 750 items de deur uit te doen, mijn meubels moeten wel blijven staan. Ik weet wel dat ik een heel eind ga komen, aangezien ik de zolder vol heb liggen, in de kelder ligt nog van alles, maar ook in de keuken en vergeet de vuilniszakken vol met kinderkleding niet. Ik heb goede hoop in ieder geval en er erg veel zin in!

Spelregels

1e regel is hoe de spullen geteld worden. Een apparaat telt voor 1, verzameling autootjes tel ik per stuk. Wat betreft administratie (Hier kan ik flinke klappen maken), los papierwerk telt voor 1, een map vol met papier, telt ook al 1. Beetje vaag misschien, maar ik heb geen zin om dikke mappen met oude administratie 1 voor 1 te tellen, maar ik heb genoeg losse blaadjes in de kast liggen. Hoog tijd dus om op te ruimen.

2e regel is dat er dan 750 items voor 1 januari 2019 de deur uit zijn, zoniet, dan jammer maar geen megazonde ofzo. Hoe verder ik kom, hoe meer er opgeruimd is. Ik zal maandelijks, misschien 2 wekelijks bloggen hierover. Ik ben erg tevreden als ik de zolder al ben door geweest 🙂

Hulp?

Door even te googelen, kwam ik op de website van juffrouw Zwabber. Was ik nog niet eerder geweest, wat een leuke tips heeft ze! Zij heeft een 91 dagen challenge met opruimen en schoonmaken, waarbij ze het hele huis doorgaat. Het is inderdaad misschien wel verstandig om op te ruimen per ruimte, en dan meteen ook alles goed schoon te maken. Echter is tijd wel een dingetje, dus ik ruim op wanneer ik tijd heb en probeer dan flink wat meters te maken.

Ik heb er zin in! Voel je vrij om mee te doen 😉

7 gedachten over “Opruimchallenge….ik word gek van de rommel!”

 1. Ik heb in januari van dit jaar 1000 dingen weg gedaan en je ziet het niet eens…
  Zóveel spullen! Het komt ook doordat het meeste van wat je wegdoet van de zolder komt en uit laatjes en kasten. Het zijn vaak dingen die niet in het zicht staan of liggen.
  Succes!

  Like

 2. Opruimen geeft een heerlijk opgelucht gevoel vind ik. Ik heb altijd een doos klaarstaan voor de tweedehandswinkel. En het verbaast me hoe snel die weer vol is. Het lijkt wel alsof er altijd weer spullen je huis insluipen. Succes met opruimen. Die duizend stuks ga je wel halen denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat líjkt veel, maar dat valt reuze mee. Ik woon in een klein huis, maar ik dacht begin dit jaar: ‘Oh, we hebben al zoveel weggedaan… we komen vast niet eens aan de 100 in juni’. Maar als ik kijk wat we weg hebben gedaan… we zitten vast niet aan de 1000, dat geloof ik niet. Misschien aan de 500 met administratie. We zijn er nog lang niet. Ik ben benieuwd naar je aankomende blogs!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: