Kopen bij AliExpress en dan doorverkopen….

Kopen bij Aliexpress en dan doorverkopen?….mag dat?

Voor de tweede keer in korte tijd, kocht ik iets via marktplaats (ging gelukkig niet om veel geld) wat van AliExpress blijkt te komen. Een voorbeeld: ik kocht snappi’s, een soort veiligheidsspeld voor de wasbare luiers. Ik had er een aantal nodig voor het geval dat. De echte snappi, een heel fijn merk overigens, is een erg flexibel dingetje, er staat Snappi op en heeft kleine vouwtjes. Moeilijk uit te leggen, maar kijk maar eens naar de foto.

 

Ik kocht via marktplaats nog eens 2 snappi’s, waarbij ik de verkoopster vroeg, “Het zijn wel de echte? En niet de Chinese namaak?” Waarop ik als antwoord kreeg, “Er staat snappi op.” Opgelucht betaal ik, ontvang ze 2 dagen later, maar wat een teleurstelling. Het is toch Chinese namaak. Die kan ik zelf ook wel bestellen. Ze waren niet flexibel, niet zo makkelijk te gebruiken, ja, er stond wel Snappi op, maar er zaten geen vouwtjes in. Zeker niet The Real Deal.

Ik kan hier echt van balen. Tuurlijk kan ik gewoon nieuwe kopen via een NL webshop, en de volle mep betalen, maar ik vind het leuk om tweedehands spulletjes te scoren, zodat dingen nog een tweede leven krijgen en recyclen. Voor de duidelijkheid, de prijs was conform een tweedehands, echte Snappi. Heb niet extreem weinig betaald.

Verder speurwerk leverde mij meer informatie op. De betreffende verkoopster had meerdere accounts (want ze gebruikte dezelfde foto’s, maar onder een andere naam), ze verkocht allemaal nieuwe dingen en ik herkende wasbare luiers, die ik zelf ook een keer heb besteld bij Ali. Dat hadden mijn z.g rode vlaggen moeten zijn. Daar kwam ik pas naderhand achter. Jammer.

Uiteraard heb ik hier wat van gezegd. Kijk dat je spullen van Ali doorverkoopt, prima, leuk handeltje ook, maar als ik er specifiek naar vraag, wees dan gewoon eerlijk. Volgens mij is het ook verboden om namaak te verkopen, er staat duidelijk een merknaam op.  (En te importeren!). Natuurlijk kreeg ik geen antwoord terug van de verkoopster.

Even balen en weer door zullen we maar zeggen 😉 Zijn jullie wel eens opgelicht??

15 gedachten over “Kopen bij AliExpress en dan doorverkopen….”

 1. Ja, shoesme schoenen gekocht voor 25 euro. Nooit ontvangen. Na enig google werk op rekeningnummer kwam ik meer oplichtverhalen tegen. Toch kan het uit want de meeste deals gaan goed.

  Like

  1. Das echt balen!!!! Ik heb tot dusver 1x gehad dat mijn pakketje nooit is aangekomen. Heel gesteggel met de verkoopster, ze bleef volhouden dat haar pakketje dan vanzelf weer bij haar terug zou komen. Not. pakketjes kunnen ook echt kwijtraken. We hebben de kosten gedeeld uiteindelijk.

   Liked by 1 persoon

   1. Ik ben zelf ook zo dom geweest om sandalen te kopen via marktplaats zonder eerst zelf op Alieexpress te kijken. € 24,00 betaald. Sandalen zijn echt flut, veel te groot en na 1 dag de gespen stuk. Bij Alie kon ik ze al vanf € 6,00 kopen. Ik heb nu de verkopende partij in de gelegenheid gesteld om het op te lossen. Ik wil ze naar haar retourneren. Ik wacht even geduldig af. Voortaan kijk ik eerst zelf op Alie en bestel ik het gewoon zelf. Als ik voor 6,00 iets bestel vind ik het minder erg.
    Maakte in diezelfde week dezelfde vergissing om bij Francis Beauty de ooglidcorrigerende plakkers te kopen voor € 19,95 bij Alie Expres € 1,68… hoe kan een inteligent mens zoals ik, 2 x in 1 week dezelfde fout maken. Ik dacht, ziet er goed uit de site en de foto’s etc… mij foppen ze niet meer.

    Liked by 1 persoon

   2. Dat is onwijs rot! Tegenwoordig zijn er veel websites die ook aan dropshipping doen, klanten veel geld laten betalen voor een product via een fancy webshop met meestal gejatte foto’s van Ali. Daarna zetten ze op de website de leveringstijd : 2 tot 4 weken !!! Dan weet je al genoeg. Het “bedrijf” heeft dus geen voorraad, maar besteld rechtstreeks op Ali en laat het dan bij jou thuisbezorgen. En het “bedrijf” verdiend er dus goud geld aan. Trap er niet in! Kijk ook op fb ‘Ali vs de rest’ een pagina over dropshipping.

    Like

 2. Ik heb even op marktplaats gekeken, en ik kon niet echt goed een rubriek vinden waar mijn ‘klacht’ echt bij past. Volgens mij mag het doorverkopen vanaf Ali wel, alleen je mag niet spullen importeren die nagemaakt zijn? Ik weet niet goed wat marktplaats daaraan kan doen. Het ging maar om 3 euro, maartoch. Ook wel eens via Bol.com gehad, iets gekocht wat rechtstreeks van ali afkwam. Dezelfde foto’s werden gebruikt. Je voelt je dan wel behoorlijk genaaid als je 10-20 x meer hebt betaald.

  Like

 3. Ik moet zeggen dat ik de reacties nogal verbazingwekkend vind. Een groot deel van de producten die we in ‘normale’ winkels kopen word in China of soortgelijke landen gemaakt, maar als iemand een product inkoopt op AliExpress en verkoopt op Bol.com is dat ineens een probleem? Hierbij heb ik het uiteraard niet over namaak-producten van bepaalde merken…

  Like

 4. Ja dat is een probleem, omdat die producten uit china niet voldoen aan de EU regels. Alles wat hier in normale winkels wordt verkocht, voldoen wel aan die EUregels. (Daar mag je vanuit gaan) Ik wil weten waar mijn spullen vandaan komen. Als ik op bol iets bestel, ga ik ervan uit dat de spullen geïmporteerd zijn volgens de eu regels. Dat gebeurt op deze manier dus niet. Daarom heb ik er moeite mee. Afgelopen maand koptelefoon besteld via bol.com. Duurde maar en duurde maar. Bestelling geannuleerd. Afgelopen week kwam het dan toch, via ali express. Kostte €20,- de kop telefoon. Dus een verkoper wacht op een bestelling van een koper; besteld vervolgens via ali express en de klant betaald de hoofdprijs??? Via ali express kan ik zelf ook wel bestellen.

  Like

 5. Het duurde bij mij ook even voordat het begon te dagen..ik ben de afgelopen tijd alles over dropshopping gaan lezen op het vlak van Ebay, Marktplaats en Amazon en het schijnt er overal schering en inslag te zijn. Formule: webshop(a)+naam van wat je net zoekt(b) bovenaan in martplaats(c)=prijs maal 7+gehaald uit locatie X in China. Als ik het mag geloven dan zijn het zelfs pubers die flink verdienen als doorgeefluik. Wat een rare wereld is dit toch geworden. Het is net als met die flut filmpjes van vloggers die rijk worden met click bait. Je zou zeggen; wie is er nou gek? Degene die die onzin filmt, of degenen die maar op die filmpjes zitten te klikken (en dat moeten er wereldwijd een gigantische hoop zijn).

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi! Ik heb ook een blog geschreven over dropshipping en hoe dat precies werkt. Het komt er eigenlijk op neer dat je een dief van je eigen portomonnee bent, maar dat vaak niet doorhebt. Vloggers trekken vaak kinderen (of jonge mensen) aan, die snappen de helft vd tijd niet waar ze op klikken. Daar kunnen zij ook niks aan doen.
   De formule ken ik trouwens niet. Je kan ook een afbeelding van mp (of ebay) halen, en die door aliexpress halen. Dan vind je ook vaak wat je zoekt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s