Halfjaarlijkse update: Kledinguitgaven

Kledinguitgaven van een half jaarHeel simpel; wat gaven we uit aan kleding in dit eerste halfjaar van 2018? Ik hou het voor het eerst bij en ik moet zeggen, ik geef niet veel om kleding, koop het meest voor de kinderen, maar soms moet je zelf ook een keer weer. Gewoon, omdat iets is versleten, kapot is, uit de mode etc.

Volgens deze bron geeft een gemiddeld gezin zo’n €1600,- per jaar uit aan kleding. (hoe betrouwbaar deze bron is, weet ik niet, ik kan maar moeilijk cijfers vinden)

Wij gaven uit, tot dusver:

 • januari     € 0,-
 • februari   € 38,40
 • maart       € 0,-
 • april         € 184,05
 • mei           € 78,89
 • juni          € 323,49
 • TOTAAL  € 624,83

Dat valt me dus reuze mee! De grootste klapper was dus afgelopen weekend, toen gaven we maar liefst ruim €300,- uit, aan kleding, maar het was ook echt nodig. (Zeker als je tussen 2 maten inzit, dan ziet het er niet meer uit) 

Ik ben blij met het resultaat. Ik vind dat wij het qua kleding heel erg goed doen, dat we ook echt nadenken of we iets nodig hebben of niet. Verder kijk ik ook vaak bij de kringloopwinkel hier in het dorp, maar dat is niet echt wat, veel te duur, vergeleken met shirtjes, hemdjes etc die je in de sale kan kopen. Bezuinigt wordt er niet op schoenen voor de kinderen, daar heb ik al eens eerder over geschreven. Voetjes in de groei moet je geen 2e hands gedragen schoenen aan doen. Maar dat is mijn mening.

Wat vinden jullie? Netjes toch?

 

 

15 gedachten over “Halfjaarlijkse update: Kledinguitgaven”

 1. Mijn zoon had vorige maand hardloopschoenen nodig, à 140 EUR dus ik snap hoe je je voelt. Ka-ching 😦

  Verder heb ik ook geen idee hoeveel mensen uitgeven aan kleding. Best een goede om eens naar te kijken!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het ligt er ook zo aan wat je nodig hebt en wat je koopt. Ben je jaarrond buiten of op de fiets, heb je bepaalde werkkleding nodig, ben je zwanger of bijkomend daarvan…. Maar 1600 euro, dat is een hoop! Echt netjes wat jullie doen! Ik ben wel meer kwijt maar spul voor als de sneeuw een meter hoog ligt een paar maanden lang hakt er meer in, voor vier kinderen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja….als sneeuw hier een meter hoog ligt dan is Nl helemaal van slag, de noodtoestand wordt dan uitgeroepen, haha. Grapje. Maar dat zijn dan beste uitgaven idd. Wij zijn ook geen skiërs dus die kleding hebben we ook niet nodig.

   Like

 3. Koop hier gerust 2e hands schoenen, waarom zou dat slechter zijn ? Immers op blote voeten is beste dus dan zijn ingedragen schoenen soepel en beter. Scheelt ook enorm in de kosten zeker bij 4 kids.oh en wij geven nauwelijks wat uit aan kleding veel wordt ook weer verkocht dus 1600 euro kunnen wij ons wel 10 jaar van kleden met 6 personen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Netjes! We kopen nieuwe schoenen omdat de vorm van de voetjes naar de vorm van de zooltjes/ schoen gaat staan. Elk kind heeft andere voeten en andere drukpunten. Voeten in d groei trek ik het liefst nieuwe schoenen aan, en niet al gedragen schoenen van een ander waar de vorm al inzit. Maar dat is ieders voor zich natuurlijk. Wij kiezen hiervoor.

   Like

   1. Iedereen heeft zijn keuzes. Maar ik denk dat het ingelopen beter is dan het nieuw en ook de kindervoeten niet zo heel veel van elkaar verschillen. Zie schoenen niet veel anders dan handschoenen veel andere argumenten zijn verkoopverhalen en daarom erbij verzonnen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Hmm ben ik toch niet helemaal met je eens hoor. Voorbeeld. Mijn zoon heeft hele brede voeten, nichtje heeft duidelijk platvoeten. Dat verschilt natuurlijk wel. Als ik de schoenen van mijn zoon verkoop, aan een kind met smalle voeten of platvoeten, is dat dan goed voor het kind? Of zal het niet zoveel uitmaken?

    Like

   3. Dat zal minder uitmaken dan jij denkt, gros van de kinderen hebben platvoeten.

    Like

  1. Volgens de bron van cashflow dan he. Nibud schrijft over een kleding budget voor tieners van 50 euro pm. Als je 2 tieners hebt, 100 euro pm x 12. 1200 euro alleen voor de kinderen. Dat vond ik pas schokkend. Echt veel geld!

   Like

   1. Voor het jaar dat ze in de groei-spurt zitten klopt dat wel. Kringloop gaat tot 152 ongeveer, en dan komt maat 38/40 meestal als eerste in beeld. Tja en dan hebben ze dus 32/34. Ze doen een week of 8 met een nieuwe broek, daarna is het hoogwater, zelfde met shirts. Schoenen hebben ze daarvoor meestal al zo’n jaar gehad. Voor de zomervakantie nieuwe schoenen, halverwege de vakantie weer nieuwe want dan zijn ze echt te klein. Gelukkig duurt dat niet zo heel lang, maar het is wel een duur jaar.

    Geliked door 1 persoon

   2. Ja idd…. jongens zeker? Groeien hard! Die van mij is 6 en eet meer dan ik qua brood. Groeit heel hard qua shirts, niet normaal, haha.

    Like

 4. 1600 euro vind ik best veel klinken, maar ik ben dit jaar bezig met een gestructureerde garderobe-update en vind dan ook wel dat het heel snel oploopt. En dan ben ik niet eens geen gezin! Oké, dan heb ik ook heel lang weinig, niks of de verkeerde kleding gekocht, maar toch…

  Voor jullie gezin lijken deze uitgaven me heel netjes! En qua schoenen, zeker voor kinderen, zou ik om dezelfde redenen idd ook niet snel voor gebruikt gaan. Die vormen zich toch naar je voeten. Mijn moeder (verder wel heel zuinig/verantwoord) was daar ook altijd vrij stellig in.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja idd. Ook mijn moeder was daar ook heel stellig in. Voor de rest kregen we afdankertjes en tweedehandsjes qua kleding, maar mijn broer liep wel in Nikes bijvoorbeeld, omdat hij hele brede voeten had en deze niet zo snel kapot gingen. (Dan is goedkoop, duurkoop)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: