Boodschappen 1x in de maand? ( +tip!)

boodschappen doen 1x per maand?En dan als je met z’n tienen bent? Ja echt waar. Ik zag dit leuke filmpje gister op YouTube en wilde hem jullie niet onthouden 🙂 En ohja, nummer 11 is ook op komst. (inmiddels is het babietje geboren, zag ik later)

Ze hebben een budget van $1200 dollar per maand om 10 mensen van te voeden. Omgerekend is dat €1040,- euro. Wij spenderen voor 4 mensen (2  volwassen en 1 kind, 1 baby) tussen de €350 en €400,- per maand, daar zit ook alles bij in, maar ik weet niet wat alles kost in Amerika.

Verder plant ze alles behoorlijk strak en weet ze precies wat de kinderen en de ouders allemaal eten. Dat scheelt behoorlijk een slok op de borrel, immers, als je niet weet wat je gaat eten, ga je vaker naar de winkel en val je vaker voor z.g. aanbiedingen. Ze is dus slim bezig deze dame.

1x in de maand boodschappen doen, heb ik ook een poosje gedaan, tot grote ergernis van de winkel en de klanten die achter mij stonden. De klanten moesten heel lang wachten, want ik had natuurlijk veel spullen. Ik kreeg ook vaak commentaar, zo van”oh dat zijn veel spullen??” Ik zei dan: “Ja, ik kom de hele maand niet meer terug”. Waarop sommige kaken dan op de grond lagen. Ik ging altijd expres in de avond boodschappen doen, rond etenstijd, dan was het het rustigst in de winkel, maar ja, weinig kassa’s open.

Ik ben ermee gestopt, omdat je echt een maand van tevoren moet plannen wat je gaat eten, en we veranderen ad hoc nog wel eens, afhankelijk van de dag en daar wilde ik vanaf. Om dat dan te ondervangen, moest ik nog meer spullen in huis halen. Ik moest ook zorgen dat mijn man er was, die kon helpen met uitladen, want ja, hele auto vol natuurlijk.

Even kort hoeveel we ongeveer nodig hebben: 16 pakken melk, 8 pakken chocomelk, 12 broden, 4 stuks kaas, 4 courgettes, 5 preien, 6 kilo appels, 5 kilo bananen, 6 emmertjes kwark, 4 pak kattenbakvulling (groot) 6 pakken kattenvoer, etc etc. En dan moet je er ook allemaal ruimte voor hebben. Hier laat de dame van Youtube zien waar ze het allemaal laat. 

Wij zijn terug gegaan naar 1x per week boodschappen doen. Toch makkelijker en kan ik alleen. Soms kom ik ook goede aanbiedingen tegen, zoals de Perla koffie van de Appie (Alleen vandaag nog geldig!) 6 pakken voor ik geloof €16,-. (TIP!)  Ik heb het in de winkel uitgerekend en het kost€2,60 per stuk, en is een stuk goedkoper dan de Lidl koffie die we normaal drinken, (een euro goedkoper per pak) en de Perla is prima te drinken. De komende 6 weken hebben we genoeg koffie!

Hoe vaak doen jullie boodschappen??

4 gedachten over “Boodschappen 1x in de maand? ( +tip!)”

  1. Ik heb een poosje weekboodschappen gedaan en bleef dan voor 2-1/2 personen meestal rond de 50 euro. De boodschappen doe ik bij Dirk van den Broek. Nu was dat niet naar ieders gelieven hier en dus ben ik ermee gestopt. We willen ’s middags beslissen wat we ’s avonds eten. Dat is wel duurder, absoluut.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: