Zelf maken; Supersimpele pindasaus

Supersimpele en lekkere pindasaus makenSoms denk je; kan ik dat zelf maken? Ja natuurlijk! Je zult merken dat heel veel kant – en – klaar dingen uit de supermarkt helemaal niet moeilijk zijn om zelf te maken, en vaak ook nog eens flink geld besparen! 

Ik koop eigenlijk nooit pindasaus uit de winkel. Veel te duur en te zoet naar mijn idee. Ik hou zelf wel van pittige pindasaus, maar sinds we kinderen hebben moest ik de hoeveelheid sambal en ketjap een beetje terugschroeven 😉

Nodig:

  • Steelpannetje
  • Ong 150 a 200 ml melk. Ik heb altijd halfvolle melk en ik gok altijd een beetje wat ik nodig heb. Ik weet het dus niet precies. Niet teveel melk eerst, wan dan heb je veel pindakaas nodig, en dan is het moeilijker om de saus dikker te laten worden. Beter te weinig melk, dan kun je later altijd nog toevoegen!
  • 3 a 4 eetlepels pindakaas. Wat jij een beetje lekker vind! Wij houden wel van een dikkige saus. Welke pindakaas maakt niets uit, met stukjes noot, zonder noot, wat je maar in huis hebt. Pindakaas kun je ook zelf maken. Het recept daarvoor vind je hier. Staat bovenaan de pagina budgetrecepten.
  • Klodder sambal.

Doen!

  • Zet een steelpannetje op het vuur en voeg de melk toe.
  • Zorg ervoor dat de melk tegen het kookpunt aanzit. Niet laten koken, dan krijg je zo’n vies vel erop En verbrand de melk sneller. Heeft het toch gekookt? Haal het vel eraf, en ga verder met het recept 😉
  • Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe. Gebruik een garde om het door te roeren. Is de saus nog een beetje dun? Maak je niet druk, het dikt nog in. Laat het zachtjes doorkoken en laat het eventjes met rust.
  • Is de saus alsnog te dun? Voeg dan nog wat pindakaas toe. Roer goed door.
  • Is de saus op mooie dikte? Voeg dan de hoeveelheid sambal toe die jij lekker vind. Begin met weinig en proef ondertussen. Teveel kun je er niet meer uithalen.

Lekker met bami, nasi, BBQ, gourmet.

Dit is natuurlijk echt een supersimpel & budgetvriendelijk sausje. Je kan allerlei ingrediënten eraan toevoegen om het zo duur te maken als je zelf wilt.

Ideetjes; Voeg bijvoorbeeld uitjes toe, of extra pinda’s, voor wat extra bite. Denk aan kokosmelk i.p.v. halfvolle melk (plantaardig) en voor wat meer smaak zou je ketjap kunnen toevoegen. Of sojasaus. En als je echt een superhete saus wilt, voeg dan chilivlokken toe, of stukjes rode peper bijvoorbeeld.

2 gedachten over “Zelf maken; Supersimpele pindasaus”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: