Urban Jungle

Urban JungleDe Urban Jungle is nog steeds hot en happening! Geen kaal, saai interieur meer, maar back to the ’80’s! Het mag weer, groen in je huis. Voor wie nog niet weet wat Urban Jungle is: Het is het volzetten van je huis met groene, echte, kamerplanten. Liefst zo verschillende mogelijk en in allerlei formaten. Kortom; creëer een jungle in je huis.

Andere bloggers schreven er vorig jaar al over: de urban jungle en past helemaal in plaatje van de vegan mens. Nu ben ik niet vegan, maar hou ik wel van plantjes. Probleem is eigenlijk dat ze bij mij eigenlijk altijd doodgaan. Zelfs cactussen. Ik weet echt niet hoe ik dat voor elkaar krijg, dus toen ik las over de ‘urban jungle’, dacht ik, dat kan ik beter.

My Post (5)Ik verzorg mijn huidige plantenstash  wel aardig. Ik kijk ernaar, check of ze genoeg water hebben, en ze maken inmiddels babies. Hoe leuk. Ik heb 10 plantjes in de woonkamer en dat is voor mijn doen veel. De meesten zijn vetplanten. Ik weet verder niet zo goed hoe ze heten. De rechter op de foto is graslelie, de linker???

Het idee spreekt me wel aan; het is mooi groen, gezond, zuivert de lucht, geeft een hobby, namelijk tijd steken in je plantjes. Aan de andere kant, vind ik al die planten ook wel heel erg druk. Kijk bijvoorbeeld eens op mijn bord van Pinterest. Waar ben ik de afgelopen jaren mee bezig geweest? Toen was minimaliseren hot, zo min mogelijk spullen bezitten en nu moeten we de woonkamer weer volzetten? Nee, ik vind het minimaliseren eigenlijk nog steeds erg prettig. Het scheelt ook gewoon veel schoonmaakwerk en tijd. Ruimte in de woonkamer/ huis, geeft ook ruimte in mijn hoofd en dat vind ik heel prettig.

Zijn jullie gek van plantjes?

 

 

8 gedachten over “Urban Jungle”

 1. Volgens mij is die linkerplant een Epipremnum. Kan heel groot worden!

  Ik heb er 30, dacht ik. Ik heb er wel meer gehad, maar ik heb heel veel weggegeven. Ik heb planten die zowat iedereen kan onderhouden, behalve ik. En planten die bij heel veel mensen doodgaan. Maar niet bij mij. Ik heb een hoop orchideeën, maar die vind ik best saai als ze niet bloeien. En zo’n plastic geval vind ik ook troosteloos.

  Like

   1. Nou, die van mij 3 maanden als hij geen wolluis heeft… Maar om ze aan het bloeien te krijgen, vind ik lastig. En bij mijn schoonmoeder bloeien ze telkens, terwijl ze ze soms zowat verdrinkt 😛

    Ik heb ook een anthurium, maar die heeft een dreun gekregen van de hete zomer. Die krijgt eindelijk nieuwe bladeren! Die bloeit ook lekker lang, prachtig!

    Like

 2. Ik heb ook steeds meer plantjes in huis. Ondanks dat het wat rommelif kan staan, vind ik het ook wel een rustgevende omgeving vormen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s