Budgetrecept: Gehaktshoarma met knoflookmayonaise

Soms denk je; kan ik dat zelf maken? Ja natuurlijk! Je zult merken dat heel veel kant – en – klaar dingen uit de supermarkt helemaal niet moeilijk zijn om zelf te maken, en vaak ook nog eens flink geld besparen! 

Budget recept_ Gehaktshoarma met knoflookmayonaiseVandaag op de budgettoer! Ik heb het wel eens eerder geschreven, maar toen ik een puber was, hadden mijn ouders zeer weinig te besteden. Dan moet je op een houtje bijten. Met 2 pubers in huis was dat voor hen soms echt wel pittig. Mijn broer en ik waren wel eens boos dat wij geen merkkleding hadden en nooit es geld voor de Mac kregen. (Tieners zijn nou eenmaal oppervlakkig ;). Zakgeld? Nope. Kleedgeld? Durfden we niet eens aan te denken. En dus ook nooit eens een broodje shoarma, want shoarma was veel te duur volgens mijn moeder. Zij maakte wat anders, om ons toch tegemoet te komen. 🙂

Nodig voor 4 personen.

  • 500 Gr gehakt HOH
  • Fijngesnipperd uitje
  • In fijne reepjes gesneden paprika
  • In stukjes gesneden champignons of paprika of courgette. (Ik heb courgette gebruikt want dat had ik nog)
  • 1/2 Krop ijsbergsla
  • 8 pitabroodjes (of maak zelf pitabroodjes! recept vind je hier  van Eef kookt zo)
  • Zakje shoarmakruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • Kommetje mayonaise.

Doen!

Bak het gehakt rul, snel op hoog vuur. Zet daarna het vuur wat lager. Voeg de shoarmakruiden toe. Je wilt dat het gehakt wel een lekkere shoarma smaak krijgt. Roer goed door. Voeg de ui toe, de champignons en de paprikareepjes. Bak totdat de paprika wat zachter is, dan is het goed. Keihard is namelijk niet zo lekker.

Snij de pitabroodjes alvast open. Doe ze daarna in de broodrooster. Makkelijk en gaat prima. Laat afkoelen op een bordje.

Snijd de ijsbergsla in reepjes. Een half krop is waarschijnlijk genoeg. Bak een kwart van de sla mee in de pan. Maar wel op het allerlaatst, anders word de sla papperig en snotterig. De andere helft bewaar je als knapperige vulling.

knoflooksausDe saus. Heel makkelijk. Plet de knoflookteentjes, ontdoe van het velletje. Druk het door een rasp of snijdt heel fijn. Voeg toe bij de mayonaise. Goed roeren en proeven.

Aan tafel! Vul een pitabroodje met de saus, dan met wat vleesvulling en wat ijsbergsla, weer wat saus bovenop en oh, genieten maar!!!

3 gedachten over “Budgetrecept: Gehaktshoarma met knoflookmayonaise”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: