10 low budget tips voor de herfstvakantie!

herfst

Elke vakantie is het weer zoeken naar leuke, low budget uitjes om te doen met je gezin. Een dagje dierenpark, zonder gebruik te maken van kortingskaarten, en je neemt niets mee qua eten, kan je zomaar €150,- kosten met z’n vieren, voor een dagje uit. (2 volwassenen en 2 kinderen) Dat is best prijzig! Dat kan goedkoper.

Ondanks dat het nu nog buiten zomers is (half oktober wanneer ik dit schrijf, ik zit in een tshirt hier en er wordt vanmiddag 25 graden verwacht) ben ik alweer bezig met de komende herfstvakantie en wat voor leuke dingen we allemaal kunnen gaan doen. Ik kwam op 10 dingen die voor ons erg leuk zijn om te doen.

1. Met stip op 1, natuurlijk naar het bos!

Goedkoper kan niet! Wij wonen vlak bij een groot bos, compleet met kinderspeeltuin in het bos zelf, gemaakt van allerlei boomstammen ed, je kunt je er iets bij voorstellen. Er is water, een bruggetje waar je overheen kan klauteren, leuk voor de kinderen. Daarnaast zit er nog een horecagelegenheid en sterrenwacht zelfs, met museum. Kortom, je kunt je er prima een hele middag heerlijk vermaken en we gaan dat dan ook zeker doen!  Wat je dan ook kunt meenemen en wat ik online vond, zijn herkenningskaarten. Heel erg leuk om met je kinderen op jacht te gaan naar dieren, of paddenstoelen. Je kunt de kaarten voor €3,- per stuk kopen. Dan zijn ze keurig geplastificeerd.  Als je een printer hebt, kun je ze hier downloaden en dan uitprinten.

bijen

2. Maak een natuurschilderij

En als je naar het bos bent geweest, dan heb je vast prachtige bladeren gevonden, takjes. Of als je naar het strand bent geweest, schelpjes, messen, misschien wel een krabbenpootje? Maak er een prachtig schilderij van! Nodig; canvas van de Action bijvoorbeeld, knutsellijm, en plakken maar! Je kan voor de achtergrond nog bijvoorbeeld groene of bruine verf gebruiken en schilderen.

3. Geocaching

geocaching-oud-logo-4Ga op schattenjacht! Heel populair hier, bij onze zoon. Overal waar we komen, moeten we even kijken of we nog mooie caches kunnen vinden. Hier wordt uitgelegd wat het eigenlijk is. Er staat ook een kaart op de website, waardoor je meteen kunt zien wat er in de buurt ligt. Het is meer geschikt voor wat grotere kinderen, zeg maar vanaf 6 jaar. Voor ouders ook heel leuk. Pak de fiets en ga in de buurt kijken of je wat kunt vinden! Ze liggen overal.

4. Pompoen uithollen

Dit hebben wij 2 herfstvakanties geleden gedaan, en het was zo leuk! Ik had een pompoen in mijn voortuin laten groeien en het werd een enorm ding. Ik schat dat hij een kilootje of 15 was, en hij was 3x zo groot als het hoofd van mijn zoon. Dit exemplaar kon niet echt gegeten worden, tenminste, we hebben het niet geprobeerd. Leek me niet zo lekker. Maargoed. Zoon mocht hem met een lepel uithollen en dan ben je nog wel even zoet. Hij had de grootste lol erin, superleuk. Toen hij eenmaal klaar was, hebben we aan de voorkant een mooi gezicht je eruit gehaald en er een kaarsje in geplaatst. Superspannend vond hij het 🙂

5. Picknicken

In huis of buiten, als het weer het toelaat. Pak de fiets, ga erop uit! Neem een tas mee, boterhammen, met luxe dingetjes besmeerd, koffie voor jezelf (geloof me, dat is heerlijk als je poos onderweg bent geweest) Wat speelgoed voor de kinderen, een kleedje, wat fruit, drinken en genieten maar!

6. Binnenspeeltuin

Als wij niks meer kunnen verzinnen, zoeken we onze toevlucht altijd tot de binnenspeeltuin. En dat doen er meer. Zo is het in de vakantie bij onze vaste binnenspeeltuin altijd superdruk. Wij zijn binnen voor €7,-, want we hoeven alleen voor 1 kind te betalen (de andere is nog te klein), ouders gratis en tja, als je het bij een kan ranja houdt, ben je voor een tientje, met het hele gezin een middagje zoet. De kinderen vinden het fantastisch.

7. Museumkaart

Knipselmuseum

Heb je wat meer te besteden, maar wil je wel er alles uithalen? Koop dan een museumkaart (voorheen museumjaarkaart). Je kan dan naar meer dan 400 musea in heel het land voor niets. Sommigen musea vragen een kleine bijdrage. Op die manier spaar je natuurlijk heel veel geld uit!

8. Middagje knutselen/ ideeën

Knutselen vinden veel kinderen superleuk! Hier zijn wat Pinterest ideeen. 

Zo maken wij elk jaar de spinnenwebben van kastanjes en sateprikkers. En maken we ook de bladeren met wit papier (doordruk) en daarna schilderen met waterverf. Of de babyvoedingspotjes met glitter……Ontzettend leuk om te doen en de kinderen steken ook nog wat van de seizoenen op.

9. Thuisbioscoop

Er is niks leukers dan thuis een bioscoopje maken/ spelen! Bak popcorn, matrasje op de grond, gordijnen helemaal dicht, ja ook overdag, en dan ben je in een hele andere wereld! Kost niets, en het maken van de popcorn is al een feestje op zich!

10. Hut bouwen in huis of slaapkamer.

Onze favoriet vroeger! We kregen lakens van mijn moeder, wasknijpers en dan bouwden we een hut boven de eettafel of boven ons bed. We hadden de grootste lol! Tip: gebruik wel oude lakens, in onze creativiteit knipten we er een gat in, om er een touw doorheen te halen. Je kunt je er iets bij voorstellen.

Dit waren mijn tips! Hele fijne vakantie!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s