Homemade Baileys, je weet wel, dat drankje

Soms denk je; kan ik dat zelf maken? Ja natuurlijk! Je zult merken dat heel veel kant – en – klaar dingen uit de supermarkt helemaal niet moeilijk zijn om zelf te maken, en vaak ook nog eens flink geld besparen! 

Zelf maken_ BaileysIk koop wel eens de baileys variant van de Lidl, wel erg lekker, maar zeker niet het ‘echte’ werk. Ik ging het zelf maken! Dit recept is een combinatie van verschillende recepten, bijvoorbeeld 1 recept, die staat in het boek van Yvette van Boven – Home made, daarin worden ook verschillende dranken gemaakt. Boek is trouwens een aanrader!

Zelf heb ik er een hekel aan als ik allerlei moeilijke ingrediënten moet kopen. Ik wil makkelijke en leuke recepten maken. Dit is het geworden.

Nodig:

  • 1 literfles met beugel. Ik heb ze toen hier gekocht volgens mij, maar je kan ze ook bij Ikea scoren!
  • ijsklontjes uit de vriezer. (voor als je het gaat drinken 😉
  • Een blender

  • 200ml houdbare slagroom
  • 300ml whiskey*
  • 1 blikje gecondenseerde melk (van de Friesche vlag, vind je bij de AH en Jumbo)
  • 2 El chocoladesiroop kun je vaak ook kopen bij de AH (denk aan de schenkchocolade voor over ijs ed)
  • 2 el oploskoffie

Doen! 

baileys2Doe de melk, siroop en 200ml whiskey in de blender. Als het glad is, voeg je de oploskoffie toe. Goed blenderen tot alles is opgelost. Proef dan even. Nog niet genoeg alcoholsmaak? Voeg dan beetje bij beetje de rest van de whiskey toe, net zolang tot jij het goed vind smaken! Wij vinden een sterke smaak wel lekker, dus wij doen er flink wat in!

Giet alles over in een lege, goed schone fles en sluit goed af. Zet in de koelkast en dan is het 2 maanden sowieso goed. Af en toe even goed schudden als je bij de koelkast bent, en als je het gaat drinken, het kan wat indikken in de koelkast.

Bij het drinken is het erg lekker om er ijsklontjes in te hebben, dat verdund de baileys wat en maakt het makkelijker drinken.

Geniet!

*NB. Een fles whisky is wel even een aankoop. Een fles whisky kost tussen de 12 en 17 euro. Zoek bij Gall & Gall naar een goedkope, ik zag er al 1 voor €13.99. In hetzelfde rijtje stond een fles Baileys, €15.99. Uit 1 fles whiskey, haal je dus minimaal 3 flessen zelfgemaakte. Baileys. Bespaart toch weer een paar tientjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: