Opruimchallenge 2

Opruimchallenge - 750 items opruimenWeten jullie nog??? Ik zou gaan opruimen…..Dat was nog lastiger dan ik dacht. 750 items moesten er weg, voor het einde van het jaar. Zou het gaan lukken?? Met de nieuwe baby, is het lastig om, even snel, een kamer onder handen te nemen. Sterker nog, ik heb last van uitstelgedrag.

Lees ook: Deel 1, hier staan ook de spelregels beschreven.

Ik ging dit keer bezig in onze slaapkamer en op zolder. Vooral mijn kledingkast werd onder handen genomen, er lag nog veel zwangerschapskleding. Dat verkocht ik, heel snel tot mijn verbazing. Het waren ongeveer 20 items van jeans tot shirts tot winterjas. Iemand wilde het graag hebben en ik stuurde het met liefde op 😉 Daarnaast ben ik ook door mijn make up stash gegaan, ik ben namelijk dol op make up en heb dan ook veel te veel. Ik hou heel erg van highlighters en oogschaduw. Ik gaf veel nagellakjes weg aan mijn nichtje van 11, die was er superblij mee.

Daarnaast ben ik gewoon een beetje door het huis gegaan. Ik ben bang dat als ik eenmaal begin met opruimen, er geen eind meer aan komt. Als ik deze beerput lostrek, dan gaat het stinken in huis 😉 tis nu een chaos in de kastjes, die je aan de buitenkant niet kunt zien.

Zo hebben we ondertussen ook wat speelgoed weggedaan/ verkocht. De cars verzameling van mijn zoon, waar nooit mee gespeeld is, en ik eens 2e hands had gekocht, ging nu 3e hands naar een nieuwe eigenaar. Toch goed voor 40 items. Ook alle losse autootjes werden weggeven, ook goed voor zeker 100 items. Neefje van 2 is dol op autootjes en was er heel blij mee. Alle losse prul, dingetjes werden keihard meegeteld voor de lijst en zo groeide het aantal gestaag. Maar het blijft een bende? Er komt ook weer van alles in. Kinderfeestjes waar prul weer mee het huis in komt, van de frietboer mag zoon ook altijd een speelgoedje uitzoeken, wat hier weer in de kast beland. En zo groeit ons huisje weer dicht. Het blijft een strijd tegen de “clutter”.

Uiteindelijk gingen er, nog eens, 343 items weg, waaronder een aantal rieten mandjes, heel veel losse tekeningen, over de datum tubes, puzzels, speelgoed, kraampakket, spenen en flessen en hamertje tik.

Dat maakt het aantal, in totaal (met het vorige deel erbij) 469 items al weg!

7 gedachten over “Opruimchallenge 2”

 1. De zooi wat een mens kan verzamelen in een leven. Het gevaar is dat als dingen te lang blijven liggen ze niet meer worden opgemerkt en ze als deel van het interieur gezien worden.
  Ik heb getwijfeld om een deel van de cd collectie te verkopen. Ondanks dat het nu op zolder staat, want er worden bij ons geen cd’s meer geluisterd, aangezien we een abonnement op Spotify hebben.
  Toch lastig om de cd’s weg te doen. Heeft toch wat sentimentele waarde. Muziek zegt wat over wie je bent. Wat zou jij doen?

  Like

  1. Marie Kondo (opruimgoeroe) zegt: “Als je er blij van wordt, mag het blijven.” Je moet jezelf de vraag stellen of je er nog blij van wordt. Iets bewaren omdat je het hebt gekregen van iemand, of die herinnering van het ene moment, een tekening of foto, zal ook in je hoofd bestaan en daar heb je geen spullen voor nodig. Uiteraard hoef je niet te doen wat Marie zegt. Ik gooi altijd op de praktisch manier weg: heb ik er wat aan of niet? Dan beslis ik heel abrupt. Tot dusver werkt het prima! Succes met beslissen! 😉

   Like

 2. Goed bezig! Ik ben nu sinds 2016 bezig en man man wat een zooi kan een mens bewaren. Het ligt heel erg aan mijn gevoel hoe goed het opruimen gaat. De ene keer kan ik heel sentimenteel zijn en niets wegdoen en de andere keer heel rigoureus zijn. Al met al wordt het huis daadwerkelijk leger, ik merk het echt. Minder op te ruimen en mijn kasten zijn netter. Maar het einde is nog lang niet in zicht. Komt wel een keer in orde!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: