Websites die tof zijn om eens te bekijken!

Websites die voor nieuwe inspiratie kunnen zorgen

Ik weet het, ik ben de ‘new kid on the block’, in de bloggerswereld (alhoewel ik jaren heb geschreven over een ander onderwerp, dus heb wel een klein beetje ervaring ;), maar ik speur zelf natuurlijk ook naar leuke, interessante websites die mogelijk weer voor nieuwe ideeën kunnen zorgen op het gebied van geld, minimaliseren, duurzaamheid & milieu. Wellicht zitten er al sites tussen die je al kent, misschien ook wel niet. Het gaat om de inspiratie die je kunt opdoen, door het lezen van artikelen van anderen! En dat vind ik altijd leuk!

logo-web

Pronounce is een blog+webshop, waarop allerlei DIY (Do – It – Yourself) worden gedeeld wat te maken heeft met beauty, je huid en gezondheid. Het is een Engelstalige website. Ze schrijft over haarzelf:

“My mommy intuition told me to stop putting steroids on my young son’s face. I’m so glad I listened. Having treated my own eczema for years, when my son was first diagnosed with a similar condition I turned to my dermatologist for help – but soon realized conventional prescription drugs were compromising rather than improving his health. Through my family’s wellness journey I’ve learned that food, fitness, and skin care are intertwined, and that creating my life from scratch is a lifestyle I love to pass on to others”.

Absoluut de moeite waard om eens te bekijken als je thuis bent in het DIY gebeuren. Check bijvoorbeeld dit recept eens, voor het maken van een eigen conditioner (like!) of dit recept, voor het maken van anti rimpel creme.

 

logo

Zolea, een website uit Belgie, gaat over natuurlijke cosmetica. Net zoals Pronounce, maar dit is in het Vlaams/ Nederlands geschreven. Ze schrijft zelf:

Ik ben Zoë, een 27-jarige pedagoge uit België. Op Zolea schrijf ik over mijn ervaringen met natuurlijke cosmetica. Je vindt hier vooral reviewsinformatie over ingrediënten en DIY’s om zelf producten te maken. Veel plezier!

Erg leuk om eens te bekijken, ik persoonlijk ben dol op DIY, dus deze website staat hoog op mijn lijstje! Verder ben ik ook heel erg bezig met duurzamere beauty producten. Ik ben dol op make – up, crème en olie, maar de herkomst ervan vind ik tegenwoordig net zo belangrijk. Ik wil geen producten meer gebruiken die op dieren zijn getest. Dit kost tijd en moeite om mij helemaal goed in te lezen en erover te leren. Informatie haal ik dus o.a. van deze website. Zeker de moeite waard! Lees ook vooral dit artikel, over greenwashing.

minimalist dutchie

Anja blogt over minimaliseren en hoe ze dat toepast in haar leven. Onwijs leuk blog en ik haal daar ook inspiratie vandaan om meer te doen met minimaliseren in mijn eigen leven.  Dit is wat ze zelf zegt:

 Ik ben the Minimalist Dutchie, maar in het dagelijks leven gewoon Anja (1984).

Elke week blog ik op persoonlijke wijze over minimalisme in de praktijk: opruimen, budgetteren, interieur, gezonde voeding en andere zaken die het leven mooier maken. Origineel, no-nonsens, overzichtelijk, open en met een goeie dosis humor.

Lees bijvoorbeeld eens haar stukjes over de capsule wardrobe, een mooie manier om je kledingkast blijvend te minimaliseren.

 

GOLD

NATURAL SKINCARE PRODUCTS & DIY BLOGS

Scratchmommy is ook een site waar je vooral je spulletjes zelf maakt. Mijn favoriete gedeelte is het ‘natural homecare‘ gedeelte, waar ze vooral recepten delen die te maken hebben met het huishouden. Het is een Engelstalige website. Neem vooral eens een kijkje!

 

leukegeit-logo

Leuke geit. Ik denk dat de meesten deze website wel kennen. Dit is dan ook de enige website waar ik de nieuwsbrief van heb. Ik vind de stukjes van Billy erg leuk om te lezen 🙂 Hij schrijft over duurzaamheid, maar ook zeker over geld besparen. Er komen ook leuke recepten voorbij op zijn blog. Soms zijn de teksten wat zweverig naar mijn smaak, maar er zit altijd wel iets bij voor mij waar ik wat aan heb!

Dit zegt hij zelf:

Ik ben Billy en op leukegeit.nl laat ik je graag zien wat mij bezighoudt. Ik ben gek op wortels & hummus, taart, reizen, innovatie en duurzaamheid.

Je ziet, ik ben vooral bezig met DIY van spullen voor je lijf, maar ook voor je huis. Niet alleen om geld te besparen (want dat doet het meestal wel!) Maar ook om absoluut duurzamer te worden in mijn leven. Dit gaat echt met babystapjes, en kost veel tijd, maar kan, in ieder geval voor mij, een enorme investering zijn voor de rest van je leven.

Welke websites raden jullie mij aan?? Ik ben zeer benieuwd!

 

 

3 gedachten over “Websites die tof zijn om eens te bekijken!”

  1. leuk dat je dit deelt… leuke geit lees ik ook, het is zoals je zegt wel wat zweverig,maar wel héél leuk geschreven. Die van zolea en minimalist Dutchie lijken mij echt tof… o ja en ik weet nog een leuke blog: die van geld, duurzaam leven en consuminderen, ze noemt zichzelf bespaarfreak en kan héél leuk schrijven en goeie tips…. hahahaha 😉
    liefs floor

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s