Serie: Kringloopvondsten – 2

kringloopwinkelDuurzaamheid, recyclen en consuminderen zijn hot items tegenwoordig, we weten allemaal dat onze planeet lijdt onder de wijze waarop we met onze spullen omgaan en hoe snel we nieuwe dingen kopen, zelfs als het oude nog niet eens stuk is. Een nieuwe serie: Kringloopvondsten, om mensen meer bewust te maken dat er zoveel mooie dingen te koop zijn voor een prikkie! 

Wij kopen er ook vaak dingen voor de kinderen, want dat is leuk. Speelgoed nieuw is duur, 2e hands niet meer. Mijn zoon wil graag ook vaak naar de kringloop, want hij weet; daar is speelgoed en dat is goedkoop. Nadeel is wel, omdat het vaak zo goedkoop is, neem je het maar mee. Een autootje voor 20 cent, een vrachtwagen voor 1 euro, en zo glipt er toch weer geld uit de portemonnee en vliegen de spullen weer het huis in. Benodigdheden voor de kringloop: DISCIPLINE. (En misschien moet je je kinderen thuislaten).

Ik wil er eigenlijk alleen maar naartoe als ik iets nodig heb. Glazen, meubels, een boek wat niet meer verkrijgbaar is bijvoorbeeld, of toch even kijken bij de kinderkleding etc etc, dan ga ik er naartoe. Niet als ik niets nodig heb, want dat is gevaarlijk. Dit keer zocht ik naar leuke spelletjes om te doen. En ik vond ze hoor, en wat voor spelletjes!

spelletjes kringloop

4 op een rij!! Oh wat een leuk jeugdsentiment! Ik had dit spel al eens gekregen in mijn jeugd voor mijn verjaardag, maar ik weet niet waar het is gebleven…. Ik vond deze voor 2.50 in de kringloop en natuurlijk is het de oude versie, maar daar wordt het spel niet anders van. Het blijft 4 op een rij. We hebben er al veel lol om gehad. (Een simpel 4 op een rij spel nieuw kost €14,95 bij Bol, dus toch weer een winst van €12,50!) Het 2e spel wat we vonden was nog een favoriet van mij: Twister! Echt een superleuk spel voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Helemaal compleet en het doek was nog helemaal goed, voor €4,00 euro. (Een nieuw spel kost €22,00 euro) Kunnen we nog jaren mee vooruit.

En het laatste spel was party en co. Nog nooit gespeeld en ook helemaal compleet en netjes. Ook voor €4,- gekocht. Het boekje waarin je moest tekenen was wel vol, maar goed, we hebben zelf ook wel papier. Ideaal voor de feestdagen dacht ik. (Nieuw spel kost €21,50) Wij vermaken ons wel!

3 spellen samen voor €10,50, die nieuw €58,45 kosten. (prijzen zijn van bol.com website gehaald)
Wat zijn jouw laatste aankopen bij de kringloop geweest??

 

14 gedachten over “Serie: Kringloopvondsten – 2”

 1. Wat een leuke vondst! Zeker die 4 op een rij. Ik las ergens dat de kwaliteit van 4 op een rij als je het nu nieuw koopt veel minder goed is. Dus dit is perfect!

  Geliked door 1 persoon

 2. 2 paar oorbellen met clips, 1 oranje en een paarse met leuke vorm en een ketting met glazen steentjes, die gebruik ik om boompjes meet te maken google voor edelsteenbooompjes voor een idee

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik loop regelmatig de kringloopwinkel in om rond te neuzen. Ik koop er tegenwoordig mijn boeken, maar ook bloempotten voor in de tuin en vorige week vond ik er een mooie fles voor 3,50 euro om een flessentuin in te maken. Deed een tijdje terug een workshop hiervoor en wil er nu ook een thuis maken . En een tijdje terug kocht ik voor 4 euro een oude slaapzak , waar ik met een lap stof van 4 euro een hooimadam van wil maken. Een collega van mij zei ooit dat zij echt geen 2e handsspullen in huis wilde hebben brrr vies idee, je weet tenslotte niet van wie het geweest is. Ik vroeg haar of ze dan ook nooit uit eten ging of naar een hotel, wat had dat er mee te maken? was haar vraag. Nou als je daar bent gebruik je alleen maar 2e hands spullen of dacht ze dat er voor iedere gast nieuwe spullen gebruikt werden? Daarna kwam ze me vertellen dat zij er nu toch ook af en toe wat kocht , want ik had wel een punt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hahaha geweldig! Heel goed dat iemand dan ook bewust gemaakt wordt… Soms kan het wel een drempel zijn om iets te kopen in de kringloopwinkel. Dat heb ik nog steeds wel met kleding. Ondergoed wordt pertinent niey 2e hands gekocht, beha’s ook niet. Voor de rest mag alles :). Wat leuk dat je er zoveel spulletjes vind!

   Like

 4. Ik ga geregeld naar de kringloop om wat spullen weg te brengen en dan kan ik het niet laten om ook even rond te neuzen. Mijn mooiste vondst tot nu toe was een spinnenwiel (zo’n moderne) met kaardenplankjes voor €18,00. Ongelooflijk goedkoop vond ik. Omdat ik graag spin was het een hele mooie vondst. Wat kan je dan weer blij de kringloop uitlopen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s