Hoe kun je je spaarrekening zien groeien?

5 tips om je spaarrekening te doen groeienSommige mensen moeten elke maand weer geld van hun spaarrekening halen om de maand rond te kunnen krijgen, maar hoe zorg je nou dat de spaarrekening blijft aangevuld??? Ik beschrijf tips om meer uit je geld te halen.

Pay yourself first!

Veel bloggers schrijven erover. Pay yourself first. Dat betekent eigenlijk niets meer dan dat je geld overboekt naar je spaarrekening zodra je salaris binnenkomt. Truc is dan wel dat je realistisch blijft. Anders raak je alsnog gefrustreerd dat je toch weer geld moet terugboeken. Reken dus uit wat een mooi bedrag is om maandelijks te sparen. Maak er een automatisch overboekingsopdracht van en je hoeft er niet meer naar om te kijken.

Zoek een bank met een goede spaarrente

Maak van je spaargeld meer geld, en zoek dus een bank die meer rente geeft voor je geld. Grotere banken geven minder rente dan kleinere banken of zet je geld voor een aantal jaar vast (deposito). Op deze wijze krijg je ook meer rente. Wil je weten waar de spaarrentes het hoogst zijn? Kijk dan eens hier. Nog wel even dit: kijk goed naar wat er gebeurt met je geld als een bank in de problemen komt (je weet nog wel IceSave)

LEES OOK: 5 x tips om te sparen

Spaar voor een concreet doel

Wij sparen stukken beter en meer als we ook echt een doel voor ogen hebben. Wij zijn een aantal jaar druk geweest om elke cent apart te zetten om mijn studieschuld af te lossen, €20.000 euro in totaal. We merken toch dat als het niet meer hoeft, het geld er ook veel harder uitvliegt, dan nodig is. Je hebt dan veel meer discipline nodig om je geld opzij te zetten, terwijl die trui/broek/boek/vakantie/etentje ook lonkt.

Extra inkomen? Zet het geld dan apart

13e maand, vakantiegeld, kinderbijslag, teruggave energie, belastingteruggave, het gaat bij ons allemaal naar de spaarrekening. We sparen voor de vakanties apart. Bedragen van bijvoorbeeld marktplaats gaat naar deze rekening. Alle kleine beetjes helpen!

Lees ook:Sparen voor de kinderen…. een must?

Werk met weekgeld

Wij merkten dat wij soms geld overhielden van ons weekgeld. (nb.weekgeld is een vast bedrag gepind, 1x per week, voor de boodschappen) We maakten er een sport van om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen en het geld wat we overhielden, stopten we in een glazen pot. 1x per jaar gingen we met de pot naar de bank. We hoopten altijd dat we €800,- extra hadden gespaard. We deden hierbij ook het geld wat we contant kregen van Marktplaats. Ik kan je zeggen: je wordt er bloedfanatiek van en het is een leuke manier om extra te sparen!

Dit waren mijn tips, hebben jullie nog leuke tips?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: