Serie: Kringloopvondsten – 3

Kringloop tweedehands 2e hands deel 3 bespaarfreakDuurzaamheid, recyclen en consuminderen zijn hot items tegenwoordig, we weten allemaal dat onze planeet lijdt onder de wijze waarop we met onze spullen omgaan en hoe snel we nieuwe dingen kopen, zelfs als het oude nog niet eens stuk is. Een nieuwe serie: Kringloopvondsten, om mensen meer bewust te maken dat er zoveel mooie dingen te koop zijn voor een prikkie! 

Wel eens gehoord van ‘mijn tafel’? Ik kende het fenomeen niet, totdat ik er wel eens langsliep in Emmen. In Emmen heb je dus een winkel, dat heet ‘mijn tafel‘, en dat is een tweedehands winkel, waar particulieren via hun eigen tafel spulletjes verkopen, zonder dat ze er fysiek bij zijn. Er is dus ook maar 1 kassa. Je komt er dus van alles tegen, en vrijwel alles staat door elkaar. Je schuift van stelling naar stelling. De een verkoopt nieuwe kleding en tassen, de ander weer gebruikt Lego. Overal staan keurig de prijzen erop. Totdat ik wat verder de winkel inkwam, zag ik dat ze grote kasten vol met boeken hadden staan. (Er zijn diverse ‘mijn tafel’ winkels door heel Nederland. Kijk even voor een adres bij jou in de buurt)

Nu moet ik me altijd een beetje inhouden met boeken. Ik persoonlijk bezit nog maar 15 echte boeken denk ik , inclusief mijn kookboeken.  De rest staat op mijn e – reader.  Ik wil dus ook absoluut geen boeken meer in mijn huis, ook geen dvd’s. Alles wat ik wil zien staat op netflix of NPO of noem het maar op.

Zoon begint met lezen

Maar nu is mijn zoon 6 en hij begint nu met lezen…. Ik weet nog dat ik als kind super enthousiast werd van de geur van oude boeken, papierlucht, je weet wel. Het boek wat al door velen is gelezen, en door vele handen is gegaan, of juist een nieuw boek, met hagelwit papier erin, waar je liever geen vlekken in maakt.

Ik wil hem enthousiast maken voor lezen, maar dat lukt niet met een e-reader. Dat is niet echt, zeg maar. Je moet het voelen en aanraken hoe dik een boek is. Je moet eraan ruiken hoe oud soms een boek is. (En als het een heeeeel dik boek was, dan trots zijn dat je het hele boek hebt uitgelezen 😉

Dus toen ik bij ‘mijn tafel‘ binnen was, heb ik mijn slag geslagen. Mijn zoon stond naast me, vakkundig de voorkant van het boek aan het inspecteren of het plaatje wel aan zijn verwachtingen voldeed, anders mocht het boek niet mee. ‘Nee, die is saai’, of ‘Mam! wil je me die voorlezen vanavond???’ Deze 5 mochten mee naar huis:

Kringloopwinkel, welke schatten vind je er allemaal?

Een boek dat ‘de inbreekmoeder’ heet, was meteen favoriet, ook al is die nog te moeilijk voor hem. De spaghettislang is ook al helemaal van voor naar achter bekeken, een boek over mussen die op de eerste pagina al trouwen, een boek over een schoolreisje en een dun boekje over het menselijk lichaam en hoe je dat moet lezen en spellen.

Kosten: €0,50 per boekje, want het was kinderboekenweek. Klaar voor €2,50 voorlopig.

Ik zie hem al zitten straks op de bank, boekje erbij, dekentje en een kopje warme chocomel…..

Lees hier deel 1 terug.

Lees hier deel 2 terug.

Wat is jullie mooiste, gekste, duurste, goedkoopste, ludiekste, of stomste aankoop bij de kringloop ooit???

Advertenties

8 gedachten over “Serie: Kringloopvondsten – 3”

 1. Leuk kinderboeken! Ik ben gek op boeken en heb spijt dat ik boeken heb weggedaan naar de kringloop of heb weggegeven.
  Wat betreft aankopen. Deze zomer kocht ik een lange grijze rok met sterren erop. Aangezien ik bezig ben met paganisme vond ik dit wel heel erg leuk om te vinden en hij kostte maar 3,50. Ik heb hem heel veel gedragen afgelopen zomer.
  Ik heb ook eens iets heel geks meegemaakt bij de kringloop. Jaren geleden deed ik een cursus tekenen/schilderen en de resultaten van alle cursisten werden ingelijst en opgehangen in het buurthuis. Een jaar of wat later zocht ik tussen schilderijen en lijsten en vond ik iets dat me bekend voorkwam. Mijn eigen ‘kunstwerk’, ha, ha. Nee, ik heb het niet gekocht 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Ik winkel altijd eerst in een kringloopwinkel voor ik de stad inga! Meubels, serviesgoed, kleding, boeken etc. Bijna alles in ons huis is tweedehands. De boeken die ik koop breng ik ook weer terug. Vrijdag heb ik 2 wintertruien gekocht, samen voor €9,50. Het vreemdste ooit in een kringloopwinkel gekocht was een schaaltje, ooit door mijn inmiddels overleden moeder daar gebracht!

  Liked by 1 persoon

  1. Ken je ook de mini bieb? Wij hebben in ons dorp er 2 staan. Je haalt er een boek uit, en zet er ook weer een boek in. Gratis en voor niks! Zo ruim je op en heb je weer wat nieuws. Heel erg leuk!
   En mooi verhaal van het schaaltje….heb je het weer teruggekocht?

   Like

 3. Ik ben ook gek op boeken!! Iedere week struin ik ze even langs bij de kringloop en ben helemaal blij als er weer wat voor mijn gading bij zit. Na het lezen gaan ze de familie rond en belanden ze elders in een kringloop, ook leuk!
  Vorige week nog een prachtige, als nieuw uitziende, winterjas gescoord voor maar 13 euro!! Was al zo lang op zoek en ineens hing die daar! Gisteren, ja ik kom er echt elke week, een mooie buitenlamp gekocht met 35% korting. We hadden hem al een tijdje zien liggen, maar vonden hem nog “te duur” en nu met de korting erbij hebben we hem toch gekocht! Zo blij mee.

  Liked by 1 persoon

  1. Bij onze kringloop zijn de boeken schrikbarend duur! Daarom koop ik daar nooit boeken (denk aan 15 euro voor een 2e hands boek) Tegenwoordig koop ik e books, scheelt me veel ruimte!
   Wat leuk dat je zoveel mooie dingen koopt bij de kringloop! Jaloers ben ik 🙂

   Like

 4. Boeken,ja die heb ik nog wel, zelfs een hele slaapkamer vol, die ik nu de thuisbieb noem. De kinderboeken worden vaak uitgeleend,Pinkeltje is een favoriet. Maar ook de stapel Astrixen en Suske&Wiske. Stripboeken ja, niks mis mee,ook daar lezen ze in.
  Een van de parels van de kringloop was een jaren vijftig kinderbed, in een tijd dat ikea nog geen kinderbedden verkocht. Zag er onmogelijk suf uit, en ik zou het in een weekend dat dochter logeren was gaan opknappen en schilderen. Alleen welke kleur wist ik nog niet. Dus dochter weg,ik naar de verfwinkel, en het werd goudkleurig! Een echt prinsessenbed! Later doorverkocht met veel winst.
  Ik hoor zelden mensen over veilingen,maar ook daar kijk en koop ik. Daar komt mijn kast vandaan die al dertig jaar in mijn huiskamer staat. Was best prijzig maar ik ben er zo content mee dat ik nooit naar andere kasten heb gekeken. Uiteindelijk een koopje dus.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s