Opruimchallenge 3

Opruimchallenge - 750 items de deur uit - 3

Weten jullie nog??? Ik zou gaan opruimen…..Dat was nog lastiger dan ik dacht. 750 items moesten er weg, voor het einde van het jaar. Zou het gaan lukken?? Met de nieuwe baby, die inmiddels alweer 9 maanden is, is het lastig om, even snel, een kamer onder handen te nemen. Sterker nog, ik heb last van uitstelgedrag.

In het tweede deel ruimde ik al 469 items opDeel 1 lees je hier terug, en deel 2 hier.

In dit deel ben ik nog steeds op mijn eigen slaapkamer bezig, en zijn de babyspullen al voor een groot gedeelte uitgezocht. Voordat onze dochter was geboren kregen wij ontzettend veel babykleding, zoveel dat ze driekwart niet eens aan heeft gehad. Ik heb heel erg veel weggegeven aan iemand die momenteel ook in verwachting is van een meisje en het niet al te breed heeft. Die was er superblij mee! Die vuilniszak vol bedroeg alleen al 90! items. Kun je nagaan….

Lees ook: 5 x doen met oude kinderkleding

Eenmaal goed op dreef heb ik toen ook maar de babyspullen van mijn zoon uitgezocht en daar heb ik bijna alles van weggedaan, weggegeven en zelfs verkocht. Het eerste pakje bijvoorbeeld, heb ik van beide kinderen ingelijst en dat hangt bij ons in de gang. Voor de rest is er niets wat zou moeten blijven. Je krijgt er vooral een “aaaah wat lieffff” gevoel van. ;). Het ligt 20 jaar op zolder, om dan van je kinderen te horen, ” maar mam, das toch ouderwets? Ik koop nieuw spul voor je kleinkind….”. Dus dan heb je er nog niks aan. Weg mocht het dus. In totaal ging het om 279 items kleding, jongen en meisje….

om nog even in de categorie baby te blijven, verkochten we ook al onze wasbare luiers en toebehoren. Voor de veiligheid heb ik er nog 3 bewaard met 2 overbroekjes. Dat ruimde ook lekker op. Zo’n pakket bestond uit 34 luiers en 61 losse items die erbij horen, zoals inleggers, romperverlengers (4 x), waszakken, luierschoonmaakdoekjes etc. En zo schoot het lekker op!

In totaal ruimde ik 374 items aan babyspullen op! Verder ging er nog weg…. een kinderwagen, een matrasje, een babynestje, heel erg veel oud en versleten textiel. Ik heb 3 vuilniszakken naar de container gebracht, een koptelefoon die stuk was, 2 kolven, die heb ik verkocht, een sjoelbak en een traptractor die ongebruikt in de schuur stond, was wel een oudje, maar zoon is er te groot voor geworden. Die is weggegeven.

Samen, toch weer goed voor 516 items! En als ik goed uitreken heb ik de challenge behaald! In totaal hebben 985 items ons huis verlaten…. maar we zijn nog niet klaar. We gaan gewoon door, met babystapjes. De zolder is nog lang niet leeg, de schuur staat nog vol. Ik moet alweer mijn kledingkast uitzoeken. Het speelgoed van zoon is ook weer een rommel en aan de keuken ben ik nog niet eens toegekomen…..kortom, de challenge is nog niet klaar!

Stand na deel 3: 985 items weg! Hoeveel kan er nog gaan???

4 gedachten over “Opruimchallenge 3”

  1. Met kleine maatjes kinderkleding gaat opruimen altijd heel hard ja. Mooi, bijna 1000 items!

    Nu de kinderen bij mij groter zijn is het opruimen moeilijker. Heel veel hoeft niet meer weg of willen zij niet weg… 😬.
    Toch probeer ik stiekem wel het huis steeds wat leger te krijgen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: