Goedkoop koken: zelfgemaakte tomatensoep

Tomatensoep goedkoop budget zelf maken bespaarfreakHeerlijk zelfgemaakte tomatensoep! Puurder kun je het niet krijgen.

Wat heb je nodig?

  • 1 – 1,5 kilo trostomaten
  • halve courgette of andere restjes groente, bijv wortel
  • 1 liter water + 2 blokjes bouillon of bouillonbasis.
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden, zoveel je wilt, ik deed er een flinke theelepel in.
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook gesneden
  • optioneel: extra zout
  • optioneel: handje gebroken vermicelli
Lees ook: Lekker goedkoop koken: Minestronesoep

Wat moet je doen?

  • Neem een grote soeppan en fruit de ui en knoflook kort even aan. Voeg dan de groenten toe die je wilt gebruiken in je soep. Het is bedoeld voor meer smaak en wat meer bite. Wij vinden dat wel lekker en zo kom je ook meteen van je restjes groente af.  Alles kan in principe, aan het eind staafmix ik de soep, dus je ziet er letterlijk niets van terug.
  • Was en snijd de tomaten in grove parten, voeg dan de tomaten toe in de pan.

Zelf tomatensoep maken

  • Voeg ook de tomatenpuree en de kruiden toe.
  • Laat de groenten zacht worden, duurt ongeveer 5 minuten.
  • Voeg dan een liter water toe en de bouillonblokjes. Goed roeren zodat er niets aan de bodem van de pan blijft plakken. Wil je er nog gebroken vermicelli bij of macaroni? Dan is dit het moment om het er ook bij te gooien. De pasta moet wel gaar worden.

Zelfgemaakte tomatensoep. Heerlijk en supermakkelijk

  • Laat 15 minuten pruttelen.

De tomatensoep is bijna klaar. Wij staafmixen de soep, zodat hij lekker glad wordt, maar ook, zodat we geen voedsel verspillen. Ik vind het echt verspilling als je de soep nu weer door een zeef gaat drukken. Dat is echt zonde van het eten en de vitamines en mineralen die in de schilletjes van tomaten zitten. Je proeft er niets van terug als je de soep gaat blenden of staafmixen en op deze wijze smaakt hij ook veel beter.

Heerlijk met zelfgebakken brood 😉 Eet smakelijk.

Advertenties

5 gedachten over “Goedkoop koken: zelfgemaakte tomatensoep”

      1. Ik las de tip in de Tightwad Gazette. De schrijfster maakte met baking soda ook fruit zoeter. Baking soda als rijsmiddel vind ik niet te hachelen, dan smaakt het baksel naar zeep.

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s