De laatste van dit jaar…..

Bespaarfreak - laatste blog van 2018

2019 staat bijna voor de deur! Wat was het een leuk blogjaar! Inmiddels heb ik nu 195 blogs geschreven, en 1 januari besta ik precies 1 jaar! Tijd voor een kleine recap 🙂

Bezoekers & pageviews

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Er bezochten afgelopen jaar 39.000 bezoekers mijn website! Dat had ik niet durven dromen, ondanks mijn ‘baby pauze’ van een paar maanden afgelopen zomer. De populairste maand was november, daar had ik 11.633 bezoekers en bijna 30.000 pageviews. In december kwamen er minder bezoekers, mijn frequentie van het bloggen nam ook af. Ik ging van iedere dag naar 1 keer per 2 dagen bloggen, het is moeilijk om goede content te schrijven en iedere dag een stukje, dat gaat niet met het drukke gezinsleven en daar doe ik mijn kinderen mee tekort. Ze zijn maar zo kort klein, dus de keus was snel gemaakt. Verder kreeg ik afgelopen jaar 34 volgers op mijn website! Supertof dat jullie mij willen volgen, vind ik heel erg leuk!

Populairste bericht so far

Het populairste bericht tot dusver was Hoe kun je je spaarrekening zien groeien? , met ruim 3000 pageviews. Vlak daarna gevolgd door Besparen op de boodschappen, 10 tips! & 50 x tips om te besparen in je huishouden. Besparen en sparen zijn hot items momenteel. Daar begon mijn blog ook mee. Wij wilden een aantal jaar geleden graag van onze schulden af en zochten manieren om flink geld te sparen, zuinig te zijn, op allerlei gebieden, en deze kennis wilde ik graag doorgeven. Vandaar mijn geweldige, originele naam, ahum. Ik merk ook in mijn omgeving dat er toch veel ‘geld blijft liggen’, terwijl je met kleine trucs jezelf veel geld kan besparen. Later kwam het thema duurzaamheid meer en meer ruimte innemen op mijn blog. Ik vind het belangrijk om bewust bezig te zijn met de hoeveelheid afval die we produceren en hoe we beter om kunnen gaan met het milieu. De documentaire ‘A Plastic Ocean’ zorgde ervoor dat ik absoluut zeer kritisch naar ons huishouden ging kijken.  Aanrader, mocht je deze nog niet gezien hebben. (via Netflix)

Leukste blogs om te schrijven

Afgelopen jaar vond ik Toffe DIY: je eigen shampoo bar, zo leuk om te schrijven! Ik ben enorm blij dat ik van die plastic flessen af ben. Ook mijn blog over schulden, vond ik erg leuk om te schrijven, ik hoop oprecht dat ik er mensen mee kan helpen. Verder vond ik de serie over rondkomen van €400,- per maand, ook heel interessant, ik vind het nog altijd jammer dat het niet is gelukt. Ook dit is een blog wat nog steeds veel gelezen wordt. Ongetwijfeld zoeken mensen naar antwoorden of dit ook echt kan. Mij lukte het toen niet, maar ik hoef ook niet perse van €400,- rond te komen, en daar was ik dan ook wel zo eerlijk in. De serie over het plasticvrij worden was ook echt supertof! Ik kreeg zoveel reacties daarop, nogmaals hartelijk dank!!! Ons plastic afval is zeker nog aanwezig, maar ik schat met 75% afgenomen. We hadden half december voor het eerst dit jaar, dat de plastic container niet vol zat na 3 weken. En daar doen we het voor! Verwachting is dat het afval verder zal afnemen, aangezien mijn voorraad met allerlei voedselwaren met plastic inmiddels zo goed als op is.

Over mij & mijn doelen

Ik ben maar weinig persoonlijk op mijn blog, omdat ik liever niet herkend wil worden. Ik zit in langdurig in de ziektewet vanwege een chronische ziekte. Inmiddels ben ik wel weer aan het werk geweest, afgelopen mei en juni, maar is gebleken dat mijn werk niet aangepast kan worden en dat ik dus afscheid moet nemen. Ondertussen heb ik beroepstesten gedaan enzovoort, maar ik kom nog niet heel veel verder. Ik ben erg verdrietig over het feit dat ik mijn oude werk niet meer kan doen, ik hoop nog wel dat ik bij mijn eigen werkgever een andere baan kan krijgen.

Verder over mij: ik heb 2 kinderen, 1 van 6 jaar en 1 van bijna een jaar oud. Zij zijn gemaakt met wetenschappelijke technieken die 25 jaar geleden nog niet bestonden, dus we zijn erg dankbaar (daar heb ik ook over geblogd, dat blog heeft 5 jaar bestaan).  Daarnaast ben ik verslaafd aan koffie, heb ik meerdere tatoeages en hou ik van kunst, in allerlei vormen. Ik kan een schilderij enorm waarderen, maar ook borduurwerken, dingetjes met kraaltjes, hand geschilderde mokken, mozaïek, etc, vind ik ook gaaf. Verder ben ik zelf ook erg creatief. Ik heb een poosje geschilderd, en ik schrijf graag. Ik wil nog altijd een keer een boek uitbrengen. Of twee. Ach, we zien wel. 😉

Afgelopen jaar had ik ook een aantal doelen gesteld. De doelen kun je in dit blogje teruglezen. Onze buffer is afgelopen jaar behoorlijk gegroeid en we hebben ons doel om sowieso €7500,- te sparen afgelopen jaar, ruimschoots gehaald. Hoe we dat hebben gedaan, blog ik over in het nieuwe jaar. Ook het sparen van 10.000 clix is behaald! Ik moet eerlijk toegeven, ik had al een beetje clix, toen ik begon met sparen op 1 januari. Ongeveer 2000 clix had ik toen, dus al met al ruim 8000 clix gespaard. Top! Inmiddels zit ik over de 10.000 clix heen en mag ik dus mijn €150,- uitbetalen. Ik heb besloten nog even door te sparen, gewoon, omdat ik dat erg leuk vind. Ik kreeg ook via nieuwe leden clix bijgeschreven. Dus voor die mensen die via mijn link lid zijn geworden, HARTELIJK BEDANKT!

Vooruitblik naar 2019

Wat ga ik in 2019 doen? Als het gaat om mij persoonlijk hoop ik dat ik weer snel aan het werk ga. Ik ben het thuiszitten af en toe echt heel verschrikkelijk beu. (sorry voor de mensen die echt bewust thuis zijn, maar dit was niet mijn keus) Ik ben dol op mijn kids, maar mijn wereld is best wel klein geworden afgelopen anderhalf jaar. Daarnaast hoop ik dat ik weer stabiel wordt, dit was afgelopen jaar niet het geval, helaas.

Als het gaat om mijn blog, ben ik afgelopen 2 maanden ook erg druk geweest met mijn Pinterest en mocht ik tot dusver daar 115 nieuwe volgers bijschrijven. Echt ontzettend leuk om te merken dat mensen willen weten waar je mee bezig bent en waar je over schrijft. Door Pinterest zijn mijn bezoekers ook enorm hard gestegen! Meer dan de helft van mijn bezoekers komt tegenwoordig via Pinterest op mijn website, en ik wil me voor het aankomend jaar meer verdiepen in deze vorm van sociale media. Daarnaast wil ik inhoudelijk ook betere content gaan schrijven.  Ik probeer elke 2 dagen wat te schrijven en ik schrijf dan ook veel vooruit. Anders is het niet te doen. Bij deze hou ik dus wel een beetje een slag om de arm 😉

Verder wil ik kijken of ik mijn website kan overzetten naar een betaald domein, dat houdt in dat ik dan meer plug-ins kan gebruiken op mijn website, daardoor de website kan verbeteren (zonder reclame bijv) en beter kan registreren hoe bezoekers op mijn website komen en waarom, want daar ben ik enorm nieuwsgierig naar. Daarnaast wil ik kijken naar de mogelijkheid om een eigen webshop op te zetten oid, maar hoe en wat, weet ik nog niet precies. We zullen zien!

Waar zouden jullie meer over willen lezen?

Het plan ligt er om meer te schrijven over financiën in het algemeen, en hoe wij het in dit huishouden doen (al vind ik dat echt retespannend). Het duurzaamheidsthema blijft, dat vind ik te belangrijk, maar ook erg leuk om over te schrijven. Vooral DIY vind ik leuk. Ook komen er meer infographics op mijn blog, zoals deze bijvoorbeeld, omdat ik het leuk vind om grafisch bezig te zijn en het is voor mij een welkome afwisseling van alle tekst op mijn blog.

Er ligt genoeg op stapel in ieder geval!

Mag ik alle bezoekers bedanken?  HEEL ERG BEDANKT! en tot volgend jaar!

De eerste blog van 2019 zal op 6 januari online komen. Even een klein weekje vakantie tussendoor 😉

bedankt!

4 gedachten over “De laatste van dit jaar…..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: