Serie: Kringloopvondsten – 4

kringloopwinkel

Duurzaamheid, recyclen en consuminderen zijn hot items tegenwoordig, we weten allemaal dat onze planeet lijdt onder de wijze waarop we met onze spullen omgaan en hoe snel we nieuwe dingen kopen, zelfs als het oude nog niet eens stuk is. Een nieuwe serie: Kringloopvondsten, om mensen meer bewust te maken dat er zoveel mooie dingen te koop zijn voor een prikkie! 

Vandaag speelgoed!

Natuurlijk hebben wij speelgoed. We hebben kinderen, dus daar ontkomen we niet aan. We kopen tegenwoordig wel steeds minder nieuw speelgoed, en daarvoor kun je het beste terecht bij de kringloopwinkel of marktplaats!

Kringloopvondsten deel 4 speelgoed bespaarfreak

Op de foto hierboven, allereerst, mijn prachtige dochter, die bijna 1 jaar is! *SMELT <3* Zij speelt hier met plastic blokken (zg. megablocks) die ik 2e hands bij een kringloopwinkel kocht, toen ik nog in verwachting was. De gele doos hoort erbij, en er zit daar ook nog een rood dak bij, waardoor het een huisje wordt (dak staat niet op de foto). Kosten €3,-.

Daaronder een houten hobbelpaard. Wat een vondst! We waren gewoon even aan het neuzen tot ik een aantal hobbelpaardjes tegenkwam. Er stonden er 3, waarvan er 2 geen prijskaartje hadden, waaronder ons paardje. Het paardje dat wel een prijskaartje had, was gewoon bijna €20,-. Vond ik veel te veel geld, maar niet geschoten is altijd mis. Wij vroegen wat ons paardje mocht kosten en toen was het €3,50. Nou, daar nemen we hem wel voor mee! Onze dochter begint hem steeds leuker te vinden 🙂

Ook voor dochter, kochten we een houten vormenstoof. Kostte €2,50. Er missen geloof ik, 2 blokjes, maar dat zal haar niet deren 😉 Er zitten er nog 23 in.

Speelgoed van de kringloopwinkel

En daarnaast nog een houten vrachtwagen. Erg mooi ding, nog helemaal netjes en met houten buitenspiegels die je kan inklappen. Zoon was meteen verliefd. “Aaah toe mam, aahh mag ik die hebben???” Er hoorde nog een trailer bij, maar die mistte 2 wielen en hij kon niet meer gemaakt worden. Totaal met trailer en al €6,-, maar ook nu vond ik het teveel voor speelgoed wat stuk was en de trailer zouden we niet gebruiken (hij kon ook niet meer vastgemaakt worden aan de vrachtwagen, leek alsof hij bij iets anders hoorde). We kregen de vrachtwagen mee voor €4,50. Zoon was heel gelukkig.

Kinderen blij, dan zijn papa & mama ook weer blij!

Denk ook aan ander soort speelgoed wat je kunt krijgen bij de kringloopwinkel, zoals puzzels (veelal hout), spelletjes (voor de hele familie!), poppen, kleine kinderwagentjes, keukentjes,  metalen autootjes, uiteraard ook blokken, hout of plastic/kunststof, poppenhuis, en soms, heel soms heb je geluk en vind je voor een prikkie een bak Lego.

Het is altijd de moeite waard om, als je toe bent aan wat nieuws, eerst bij de kringloopwinkel te kijken, duurzamer is er niet!

Lees hier de andere delen terug:

Serie: Kringloopvondsten – 1

Serie: Kringloopvondsten – 2

Serie: Kringloopvondsten – 3

Deze kringloopserie is nog lang niet afgelopen, maar om het aspect van de drie R-en (reuse, reduce & recycle) wat kracht bij te zetten, gaan we ook marktplaats-vondsten en allerlei andere sites en winkels benoemen waar je 2e hands spullen kunt kopen, en dat is echt niet alleen bij de kringloopwinkel! Daarnaast ga ik ook meer aandacht besteden aan nog een ‘R’  en dat is repair!

 

Advertentie

11 gedachten over “Serie: Kringloopvondsten – 4”

 1. Ik vond ooit bij het grof vuil een hobbelpaard zonder kop. Omdat het paard op zich stevig was én een prachtig stoeltje had nam ik het toch mee.
  In een telefoongesprek met mijn moeder vertelde ik van de vondst. Diezelfde week was er bij haar in het dorp een bazaar van de kerk. Mama slenterde wat rond en zag in een hoek een kapot hobbelpaard liggen mét een hele kop. Ze mocht het zo meenemen 🙂
  Een week later zette mijn handige vader de kop van het ene hobbelpaard op het stoeltje van het andere; mijn beide zonen hebben er lang plezier van gehad!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn dochter is nu 40 en destijds waren er nauwelijks kringloopwinkels. Wel kleine advertenties in de krant, de tijden veranderen!
  Tijd geleden een jurk met jasje van duur merk gekocht voor 7 euro, ik wist dat dat op MP veel meer zou opbrengen en inderdaad gisten opgestuurd voor 40 verkocht, toch leuk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Leuk handeltje! Mijn ouders kochten soms voor 2,50 gulden een geel krantje bij de plaatselijke super, de jaren 90 hebben we het dan over. Dan lieten mensen daarin een advertentie zetten om tweedehands spullen te verkopen, zo kwamen we ooit eens bij iemand thuis die had chinchilla’s……. een heleboel van die beestjes en ik had nog nooit zoiets gezien, hahah, waarvoor we kwamen weet ik niet meer, maar dat is me altijd bijgebleven.

   Like

 3. Ik was de jongste van de meiden aan beide kanten. Je wil niet weten hoeveel meisjesspeelgoed en kleding mijn kant uit kwam. Ik had zo’n 35 poppen, 3 poppenhuizen en 2 poppenwagens. Mijn moeder keek heel goed waarmee ik speelde en de rest werd weggegeven aan de crèche of buurtkinderen. Hetzelfde gebeurde met kleding, van zowel mijn broer als mij, buitenspeelgoed en fietsen. Er bestond toen nog geen kringloopwinkel, de buurt en de familie waren je kringloop. Als iets op was, dan ging het in de vuilnis, ( jaren 70) of de lompenhandelaar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk ook dat men destijds ook minder kocht. Onze maatschappij is echt gericht op het snel verbruiken van spullen, en hup, door naar het volgende. Destijds was men er zuiniger op, maar dat kan ik verkeerd hebben….

   Like

 4. Ik zit niet meer in de kleine kinderen maar deed dat vroeger ook, speelgoed van de rommelmarkt en van de speel-o-theek. Dat laatste bestond nog niet, dat hebben we zelf opgezet. Ik geloof dat het oa door Marktplaats nu welter ziele is gegaan. Maar voor die tijd vond ik het een uitkomst, gewoon lenen wat je een tijdje wilde gebruiken.
  Ik babbelde toevallig laatst met een vriendin, toen kwam onze huisraad ter sprake, een (tweedehands)kast die al dertig jaar hier staat, nogsteeds de eerste pannenset, nog steeds eerste bestekset (12 persoons bestekcassette, nu ongeveer 9persoons want er is wel wat kwijt) Tweedehands serviesgoed en nog steeds zo blij met onze oude meuk. Haar bank wordt wat minder maar het is zo’n fijne bank, ik heb haar een meubelstoffeerder aangeraden. Nieuw stofje en nieuwe veren is minder duur of net zo duur als een nieuwe bank.

  Geliked door 1 persoon

  1. Speel – o – theek bestaat nog steeds! Er zijn er niet veel meer, en volgens mij heet het nu: sport en spel uitleen. Het zit vaak in de wijken waar men over het algemeen minder te besteden heeft.

   Like

  2. Ik heb trouwens onze stoelen (2e hands gekocht, 4 stuks voor 25 euro) pas zelf gerepareerd, en helemaal schoongemaakt. Het zijn stoelen van een zachte stof, beetje velours achtig. Met 2 kinderen en 2 katten komen de vlekken er wel in. 10 jaar geleden had ik nieuwe stoelen gekocht. Nu kunnen we weer een poos vooruit!

   Like

 5. Zo’n leuk verhaal van M omdat ik in diezelfde periode opgroeide. Wat waren we toen gelukkig met sigarenbandjes van opa voor de verzameling, een doos tweedehands kleding van een nichtje etc. Kadootjes kregen we met Sinterklaas en onze verjaardag. Maar wat waren we rijk in vergelijking met de generatie van mijn ouders. Zij kregen nog veel minder, maar hadden wel veel lol binnen hun grote gezinnen. Vroeger is zeker niet altijd beter. Maar ik ben wel blij met deze tijd van bewustwording, want minder luxe en overvloed zorgt voor veel meer geluk, dankbaarheid en creativiteit. Onze pleegkinderen zijn iets ouder dan jouw kinderen bespaarfreak. Zij krijgen op de rommelmarkt van ons 1 euro en het is magisch om te zien hoe ze onderhand al heel bewust daarmee onderhandelen en keuzes maken. Ik ben dan zo trots op ze.

  Geliked door 1 persoon

  1. Onze zoon mag wat geld uit de spaarpot halen…hij moet dan meteen al keuzes maken, neem ik alles mee of een gedeelte? En je ziet dat ze toch anders over spullen denken als ze hun eigen geld moeten uitgeven 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: