Speelgoedkast…. een doorn in mijn oog

Speelgoedkast opruimen voor foto bespaarfreak
Zoals het was

Ik geef toe, mijn kinderen hebben veel speelgoed. Ik koop veel bij de kringloopwinkel en ik zie overal wel iets educatiefs in. Mijn zoon is dol op speelgoedauto’s en het liefst neemt hij bij elk bezoekje een klein autootje mee. Ik kan mij goed beheersen tegenwoordig, maar bij elke feestdag, verjaardag, visite, wordt er weer wat bij gezet. En het loopt de spuigaten uit! Tijd om op te ruimen!

Een kleine tour:

  • Aan de wand hebben we 2 steigerhouten boekenplanken gemaakt, 1 links (net niet te zien) en 1 rechts. In 2014 hebben we verbouwd en de bouwjongens lieten een pallet achter. Toen hebben we de planken gebruikt om boeken in op te bergen! Nog altijd heel blij mee.
  • Het speelgoedkeukentje is van dochter. Gekocht bij Ikea. We zochten naar een 2e hands exemplaar, maar op dat moment niet in de buurt, teveel afgeragt, of te duur, en hij was op dat moment in de aanbieding bij Ikea, dus was de keus gemaakt. Dochter krijgt hem voor haar eerste verjaardag, maar we vonden hem zo leuk, ze mocht er nu ook al mee spelen. We kochten er geen plastic items bij, maar RVS pannetjes…. oei, wel een beetje spijt van, want haar tandjes schuren eroverheen als nagels over een krijtbord (brrrrrr!)
  • Daarnaast staat zo’n vakkenkast, ook van de Ikea. (We zijn fan!) En die kan staand of liggend gebruikt worden. Wordt hier naar volle tevredenheid liggend gebruikt. Zoon is blij met zijn eigen kast en alles moet erin bewaard worden. Nadeel van zo’n kast is dat je zo wel alles ziet. Je kan er eventueel wel dichte bakken voor aanschaffen.
  • Achter de duplo, bovenop de kast, links op de foto, liggen alle leesboeken van zoon. Helemaal verstopt achter het andere ‘educatieve’ speelgoed. Alle schoolwerk wordt erop ‘gekwakt’ en zo raken we nog wel eens wat kwijt. Zo kwam ik na een aantal weken er pas achter dat zoon ook echt huiswerk had, zat in een mapje die ertussen was beland. Begreep ook al niet waar juf het over had.
  • In het bovenste vak, helemaal rechts op de foto, liggen alle dekens die wij s’avonds gebruiken, was even geen betere plek voor. Dat pakt lekker makkelijk, want de bank staat nog geen 2 meter verder (ik heb al eens verteld dat ik klein woon toch?) Voor ons allemaal ligt er 1 in.

En dan nu:

Speelgoedkast opruimen na foto bespaarfreak
Na het opruimen 🙂

Het keukentje is nu gevuld met spullen/ speelgoed van mijn dochter. Een heleboel grote vrachtwagens gingen naar zoons kamer toe, waar ze horen. Alle boekjes zijn gesorteerd en staan nu links op de foto, bovenop de kast. Staan natuurlijk wel allemaal knuffels voor, dat vond zoon ‘erg mooi’. Alle lego is van de grond geraapt en onder de kast weggehaald, ook alle knex is nu netjes gesorteerd. Alle losse dozen en dingen die voor de kast stonden zijn nu weg.

Uiteraard hebben we ook wat spullen weggegooid, het waren er niet veel, 5 items, en het was echt allemaal stuk.

Opruimtips:

= Begin rustig, en neem de tijd.

= Wees rigoreus, kapot? weg ermee! Zijn de kinderen te groot voor het betreffende speelgoed? Maak er dan een ander blij mee, als jouw kinderen er niet meer mee spelen.

= Betrek je kinderen bij het opruimen.

= Zet speelgoed wat nog goed is en niet veel mee wordt gespeeld op zolder. Wissel af en toe dan speelgoed om, werkt prima en kinderen vervelen zich minder.

Fijne Zaterdag!

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: