1 maart: Belastingdag :)

Ik vind het oprecht 1 van de leukste dagen van het jaar, de belastingen invullen. Ik moet zeggen, we hebben eigenlijk altijd best wel geluk gehad, nog nooit iets hoeven betalen, en we kregen altijd geld terug. (dat geldt niet voor toeslagen, daar hebben we altijd wel gedoe mee) Dan snap je wel dat wij altijd aangifte doen op 1 maart ;).

Ook dit jaar hebben we weer prijs; we krijgen een mooi bedrag terug van de belastingdienst, waar we heel blij mee zijn. Ik moet zeggen, ik denk dat wij altijd makkelijk alles kunnen invullen, we hebben geen eigen huis, geen beleggingen, geen aftrekbare kosten behalve reiskosten, geen buitenlandse rekeningen, geen alimentatie zaken, kortom we zijn zo klaar. Het wordt lastiger met een eigen bedrijf, of meerdere huizen, vermogen in het buitenland, dan ben je inderdaad meer tijd kwijt met het invullen van de aangifte.

Vorig jaar maakte ik een fout met het invullen, en dat foutje kostte €700,-. Ik heb per ongeluk iets aangeklikt, wat ik niet had moeten aanklikken, het was een heel dom leesfoutje. Ik kreeg al gauw een definitieve aanslag, maar mijn man niet. (we doen altijd samen aangifte) En die hebben we nog steeds niet. De inspecteur is er nog steeds mee bezig. We hopen gauw de definitieve aanslag over 2017 te krijgen, zonder boete, want ja, fout invullen kost geld, ook al is het per ongeluk gegaan. Ze zijn streng, bij de belastingdienst.

Kom maar door, wie vind 1 maart ook, financieel gezien, de leukste dag van het jaar en wie heeft er een hekel aan het doen van de aangifte?? ;))

Nog wel 1 tip; van iemand die dicht bij het ‘blauwe vuur’ zit; lees ook de voor ingevulde gegevens na! Ze weten niet alles bij de belastingdienst en vul aan waar nodig. Ook zij maken fouten of de werkgever geeft het verkeerd door. Elk jaar zijn er mensen die fors moeten betalen omdat er niet goed gelezen wordt.

Veel succes!

 

 

9 gedachten over “1 maart: Belastingdag :)”

 1. Ik kan het nog niet eens invullen, omdat ik de WOZ-waarde nog niet weet. Gemeente heeft het gisteren aan iedereen verstuurd, per brief. Online (via mijnoverheid) is het niet te vinden, dus ik moet gewoon even geduld hebben.

  Liked by 1 persoon

   1. Elk jaar op 28 februari. Al een wonder dat het dit jaar niet later is, want 2 gemeentes zijn samengegaan per 1 januari.

    Liked by 1 persoon

 2. Ik heb gister wel direct even gekeken met de vooraf ingevulde gegevens plus wat ik uit mijn hoofd wist. Wij krijgen ook altijd terug dus zeker leuk. Nu was het iets spannender door aflossingen op de hypotheek waardoor we minder renteaftrek hebben, maar voorlopige teruggaaf hadden we niet aangepast. Gelukkig werd dit gecompenseerd door andere posten.

  Liked by 1 persoon

  1. Zeker! Had veel aan mijn hoofd de laatste tijd, wilde even wat rust en dat beviel prima. Iets minder druk om iets te ‘moeten’ schrijven en uiteindelijk niet tevreden zijn over het resultaat, dat werkt niet voor mij. Dus dan maar zo. Kan prima en zo blijft het leuk!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s