Oh kom er eens kijken….

sinterklaas feestdagen educatieve wereld cadeaus bespaarfreak

Dit jaar pakken we groots uit, omdat dit de laatste feestdagen zijn die we in ons huis vieren. We gaan verhuizen! Daar schrijf ik later nog over, maar eerst over de cadeaus, want we hebben uitgepakt dit jaar. Ik heb duurzaam speelgoed gekocht waar ik wat meer over wil schrijven.

Natuurlijk is het duurzamer om bij de kringloop te kopen of via de recycle sint, waar ik vorig jaar al over schreef. Maar onze zoon wordt nu ook ouder en heeft vrij specifieke wensen, zo wil hij graag een lego trein en knex. Hij houdt erg van bouwen en van alles wat rijd, vliegt of vaart. Hij houdt niet van puzzelen en dus hoef ik bij hem niet aan te komen met mooie houten puzzels of iets dergelijks, want dat beland linea recta in de kast en het blijft daar ook. Wat hij wel leuk vind, is alles wat met het heelal en de wereld te maken heeft en dus kocht ik dit spel voor hem.

Haba bespaarfreak educatieve wereld landen van europa

Dit spel gaat over kennis krijgen over 1 van de 51 landen in Europa. Hoe sneller je raad over welk land het gaat, hoe meer punten je krijgt. Dit lijkt me heel erg leuk voor hem om zijn algemene kennis te verbreden en hij heeft hier ook de interesse voor. Dit spel kost €16,99, en ik heb het gekocht bij de Educatieve Wereld. Verder kocht ik voor hem nog een hoofdtelefoon, Lego technic, K’nex, een 3d puzzel (dat vind hij dan wel weer leuk) en een chocoladeletter. Lego valt bij mij ook onder de categorie ‘duurzaam’, ook al is het van plastic gemaakt. Het is bijna niet kapot te krijgen en de marktwaarde blijft gewoon goed. Ook blijf je er mee bouwen en spelen. Wij, als ouders, vinden de bouwpakketten ook altijd geweldig en zitten dan uren met zoon aan tafel om het spul in elkaar te zetten.

Lees ook: hoe pak je cadeaus nou duurzaam en leuk in?

Voor dochter kocht ik natuurlijk ook een paar mooie cadeaus. Ik kocht deze puzzel bij dezelfde webshop voor haar, voor €19,99. Ze is dol op dieren en ik hoop dat het haar helpt om te leren praten. Deze puzzel is van duurzaam hout gemaakt en ik begreep dat de verf erin gebrand is, waardoor de verf er niet afbladdert op een gegeven moment. Dit zijn ook puzzels die op scholen gebruikt worden. (puzzels die dus tegen een stootje moeten kunnen). Bij de educatieve wereld verkopen ze allerlei verschillende puzzels, niet alleen voor de kleintjes, maar zeker ook voor oudere kinderen. Vooral de puzzels waarbij je 5 lagen moet opbouwen vind ik erg leuk, bijvoorbeeld deze.

Verder kocht ik voor haar ook nog houten keukenspeelgoed. Ze heeft een keukentje en daar had ze al wat pannen bij, gemaakt van RVS. Die maken nogal veel herrie als ze besluit dat het trommels zijn, en geen pannetjes. Vandaar nu de keuze voor houten keukenspeelgoed :). Daarnaast kocht ik Grimm’s Regenboog. Ik denk dat veel mensen dit wel kennen. Je kan op allerlei manieren deze houten bogen leggen en mee spelen. Ik heb niet de allergrootste gekocht, maar een wat kleiner maatje. Eens kijken of ze dat leuk vind. Op mijn Pinterest kun je veel voorbeelden zien als het gaat om Grimm’s Regenboog. Grimm’s is duurzaam en handgemaakt. Dan kocht ik voor haar nog een boek van Jip en Janneke, en een chocoladeletter.

Superverwende kinderen dus dit jaar.

Lees ook: Wat doe ik met alle chocolade en pepernoten die over zijn??

Even iets meer over de Educatieve Wereld. Ik ken de eigenaresse goed en zij heeft altijd in het onderwijs gewerkt. Ze is nu dit gaan doen, om zoveel mogelijk goed speelgoed aan de man te brengen, met een zo min mogelijk winstoogmerk. Met andere woorden, ze verdient er haast niets op, en ze vind het leuk om mensen blij te maken met kwalitatief goed speelgoed. Weinig plastic, veel hout, kwalitatief goed en duurzaam. Veel speelgoed vind je dan ook niet in de reguliere winkels of op bol.com. Goed voor de ontwikkeling van het kind. Neem er eens een kijkje, vooral de puzzels zijn erg leuk!

14 en 15 december staat ze ook op de markt met haar speelgoed, 14 december op de Kerstmarkt in Enter (dat ligt in Overijssel) en 15 december in Almelo, op de doelenmarkt. Dus zoek je nog een leuk spel, iets van Haba of Smart Games (ook al zo’n leuk merk) of ander speelgoed, kom dan langs!

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Liesbeth, eigenaresse van De Educatieve Wereld, maar ik heb er niets voor gekregen. Ik heb de benoemde spellen zelf gekocht. Ik vind het concept om dit speelgoed te verkopen aan de particuliere consument heel erg leuk en ik hoop dat ze er veel succes mee heeft. 🙂

De educatieve wereld op het www: https://www.educatievewereld.nl/. Ze zit ook op Instagram: #deeducatievewereld, op facebook en op Pinterest!

Tot de volgende keer, en alvast hele goede feestdagen gewenst!

Agenda:

14 december: Kerstmarkt Enter, Overijssel  16.00u – 21.00u.

15 december: DoelenmarktAlmelo, Overijssel  12.00 – 17.00u

 

2 gedachten over “Oh kom er eens kijken….”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s