Opgelicht op marktplaats

marktplaats oplichting bespaarfreak geld advertenties betaallinken

En toen ineens gebeurde het: ik werd opgelicht op marktplaats.

En ik ben echt niet de enige die dit overkomt. Jaarlijks worden duizenden Nederlanders opgelicht door mensen via sites zoals marktplaats, Facebook, Instagram, webwinkels, whatsapp etc. Volgens dit bericht zelfs 1 op de 4 Nederlanders wordt slachtoffer van internetfraude, en nu hoor ik daar dus ook bij.

En wat voel je je dan stom. Zelfs een beetje beschaamd. Dan boos, want waarom wil iemand je geld ontfutselen? Waarom dan niet leveren waar iemand voor betaald? Ik ben nu zo boos dat ik dit bericht er aan ga wijten en ook de gegevens van de desbetreffende *** op internet gooi. Maakt me niet uit wat iemand daarvan vind.

Het gaat om 7 euro. Ja, 7 euro. Ben ik dan boos om het geld? Nee, helemaal niet, wordt er gelukkig mee, zou ik zeggen. Ik hoop zelfs dat ze kinderen ermee eten geven bij wijze van spreken.  Ik ben boos, omdat mijn vertrouwen is beschaamd en ik denk dat ze het waarschijnlijk bij veel meer mensen doen. Het zat zo.

Ik zoek een boek (onderaan meer informatie over het boek wat ik zoek). Ik had op Facebook een bericht geplaatst en via marktplaats een advertentie geplaatst met GEZOCHT! Het boek is namelijk voor iemand in mijn familie die bijna jarig is en specifiek om dit boek vroeg, wat nergens meer te koop is.

Op mijn advertentie kreeg ik al heel snel een reactie, met dat de desbetreffende persoon ‘Lisanne’, het boek voor mij had en dat ik deze gratis mocht overnemen. Ik helemaal blij natuurlijk en vroeg waar ze woonde.

Nu zou ik nooit zomaar meteen mijn volledige adres geven, maar deze persoon wel. Volledige adres met postcode en al. Waarschijnlijk om mijn vertrouwen te winnen. Deze persoon wist al dat ik het niet kwam ophalen, want ik woon veel te ver weg. Die gegevens staan bij je advertentie.

Ik stelde voor om de verzendkosten dan te vergoeden en dat het boek dan opgestuurd zou worden. Je raad het al, er werd niets opgestuurd.

Erger nog; de persoon ‘Lisanne’ stelde voor via een betaalverzoek te betalen. No way dat ik dat ga doen. Ik ben zeer huiverig voor linkjes via Tikkie, of andere betaalsites en betaal dus alleen als ik het geld zelf kan overmaken. Dit wilde ‘Lisanne’ eerst niet, maar ik ben niet gek, dan gaat het niet door. Toen mocht ik het zelf overmaken, en jahoor, geen ‘Lisanne’, maar van haar ‘man’ Patryk.

Ik kreeg de volledige gegevens van deze persoon: Patryk R. IBAN  NL43INGB0689378149. Achternaam laat ik nog even weg, maar het is geen Nederlandse KLINKENDE achternaam. Ik wil mensen waarschuwen. Pas op voor dit iban nummer, pas op voor personen met deze voornaam (ja, met de Y erin). Pas op voor betaallinkjes waar je zogenaamd op moet klikken, doe het niet! Ik denk dat me heel erg veel leed is bespaard, door niet op het betaalverzoek in te gaan. Hij zal wel gedacht hebben: “dan maar 7 euro”.

Uiteraard heb ik melding gemaakt bij marktplaats en aangifte gedaan bij de politie. Marktplaats heeft vervolgens het account van ‘Lisanne’ meteen geblokkeerd. Ik ben benieuwd wat de politie ermee gaat doen. Het erge is nog wel dat ik zijn naam en iban door Google heb gehaald voordat ik betaalde, en er kwam niets omhoog. Het account op marktplaats was ook al 13,5 jr actief, dus daar ook niets geks. Daarom nu ook dit bericht met Iban en voornaam, dan komt hij wel omhoog in Google en hopelijk worden andere mensen dan wel op tijd ‘gered’.  Ik vermoed dat deze persoon vooral kleine bedragen ontfutselt bij mensen en dat mensen denken dat het dan de moeite niet waard is om aangifte te doen. Maar doe dit maar eens bij 100 mensen en laat ze allemaal 7 euro betalen, kassa! Altijd aangifte doen dus.

Het boek wat ik zoek is: Malfuria deel 3 de Schaduwkoningin van Christoph Marzi.

Malfuria

Het is niet voor mij maar voor iemand anders. Wie kan me aan dit boek helpen? Het is nergens te verkrijgen en ben ondertussen ook aan het kijken in België. Tips over België is dus niet nodig. Heeft iemand het boek thuis liggen en doet er niets mee? Stuur me dan een berichtje via de contactknop. Wel graag in de buurt van Twente zodat ik het eventueel kan ophalen. Verzenden mag ook, maar dan vergoed ik de kosten achteraf. Ik wil dit niet nog een keer 😉

Wie is er ook wel eens opgelicht? Wil je daar over vertellen???? Hoe ging de aangifte?

5 gedachten over “Opgelicht op marktplaats”

  1. Update 1: Ik heb inmiddels verschillende boekhandels in België aangeschreven, maar is “niet leverbaar en totaal uitverkocht”. Helaas loopt dat straatje ook dood. Wie o wie heeft hem thuisliggen?? Er zijn 10.000 exemplaren in NL verkocht. Er moet toch iemand zijn???

    Like

  2. Ik ben een keer op een andere manier opgelicht. Maar ik snap je vervelende gevoel helemaal. Je vertrouwen wordt beschaamd, en het bedrag is dan niet het belangrijkst.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: