Gelukkig nieuwjaar!

blog bespaarfreak oliebol 2020 goede voornemens

Allemaal de beste wensen voor 2020!  Traditiegetrouw vier ik mijn blog- jubileum op 1 januari en 1 januari 2020 bestond ik 2 jaar! Het is altijd leuk om even terug te blikken en vooruit te kijken!

Bezoekers & pageviews

Wat ik persoonlijk altijd leuk vind om te lezen bij andere bloggers, is wat andere bloggers aan bezoekers krijgen. Afgelopen jaar heb ik, ondanks dat ik niet heel veel heb geblogd, ruim 99.000 bezoekers gehad. Net geen 100.000. (Dat was wel even een ‘aaaah!’- momentje) Ik heb 23 blogs geschreven. Ter vergelijking; in 2018 schreef ik 195 blogs en had ik bijna 41.000 bezoekers. Ik had wel beduidend minder inspiratie afgelopen jaar en ik wilde niet schrijven wat anderen ook al schreven, of er een soort verdienmodel van maken. (Op mijn blog dus wel veel reclame, maar niet van mij, is van WordPress).

Duurzaamheid

Duurzaamheid is hot, en heeft duidelijke voor- en tegenstanders. Mensen die vlees eten en boos zijn op veganisten. Veganisten die boos zijn vanwege dierenleed, boeren die boos zijn en op tractors naar het malieveld gaan, en dan zijn andere mensen weer boos, meestal vleeseters omdat het ‘klimaatgekkies’ zijn die bij een grote demonstratie MCDonaldstroep achterlaten. (daar snap ik ook niks van)  Ik wil bij geen van deze groepen horen. Ik ben niet perfect. Ik wil niemand voor het hoofd stoten met verhalen over accu’s die worden gemaakt met materialen die uit de mijnen van Congo komen (gedolven door kinderen btw). Maar ik wil ook niet geshamed worden, omdat ik af en toe spullen uit China koop, of soms vlees eet. Of zelfs geshamed worden, omdat ik reis met het vliegtuig. (mag wel hoor, maar trek ik me niets van aan). Het alternatief moet wel haalbaar zijn, en daarnaast duurt het vaak even voordat bepaald gedrag ‘normaal’ wordt. Als we allemaal ineens niet meer vliegen, wat zou er dan gebeuren? Of als we allemaal ineens stoppen met vlees eten, wat gebeurt er dan?

Goede voornemens

Het komende jaar zal meer in het teken staan van een kritische blik. Althans, dat ga ik proberen. Het repareren van spullen komt ook weer aan bod en er liggen al meerdere ideeën op de ‘tekentafel’ met het thema “doe het lekker zelluf”. Daarnaast komt er tussendoor gewoon van alles op mijn blog als het actueel is. Nog een nieuw thema dit jaar wordt zwerfblog. Ik hoop dat meerdere bloggers mijn voorbeeld zullen volgen en alles wat ze van de straat rapen en thuis weggooien, fotograferen en erover bloggen. Ik hoop hiermee op een stukje bewustwording en dat mensen dan 2 keer na zullen denken, alvorens hun troep zomaar weg te gooien. Mijn eerste zwerfblog is in de maak, as we speak, en zal snel online komen.

Ik hoop op een leuk, gezellig, duurzaam en goedkoop blogjaar, en wens jullie allemaal het beste voor 2020!

 

2 gedachten over “Gelukkig nieuwjaar!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: