Zwerfblog #1

Nieuw thema dit jaar is ZWERFBLOG. Een zwerfblog is een blog waarin de blogger laat zien wat voor straatafval er is geraapt en op wat voor soort plekken dit wordt gevonden. Het gaat niet om de hoeveelheid, maar het gaat erom dat mensen bewuster worden van wat ze weggooien op straat en hoe lang zoiets blijft liggen. 

De allereerste dit jaar! 🙂

zwerfafval zwerfblog bespaarfreak afval milieu duurzaamheid

Zoon en ik liepen van ons huis naar de winkel, 5 minuten lopen ongeveer. Dit vonden we. (+ niet op de foto, 2 losse plastic winkeltassen) Dit hebben we meegenomen naar huis in de buggy. Zoon was helemaal trots en vroeg wanneer we weer gingen rapen ;). Aluminium blikjes vergaan nauwelijks en als niemand ze opraapt, blijven ze er voor eeuwig liggen. Lees bijvoorbeeld ook dit blog over plastic vrij leven, waarin een vondst was gedaan van een plastic pakje boter uit 1984. Bizar dat dat kan.

bespaarfreak milieu, duurzaamheid, afval, zwerfblog,

Wat we ook veel zagen onderweg, waren sigarettenpeuken. Nu heb ik zelf heel lang gerookt, maar niets is viezer dan sigaretten van de grond afhalen. Dat laat ik mijn kind dan ook echt niet doen en die blijven dan ook, helaas, liggen. Verder zagen we ook wat kapotte bierflesjes (glas) liggen. Ook stonden er 2 flesjes water, met het water er nog in, op een bankje, naast een prullenbak, maar de prullenbak was dichtgemaakt. Vast vanwege vuurwerk + overlast.

bespaarfreak, zwerfblog, plastic, afval, milieu, duurzaamheid

Op de foto hierboven zijn de zogenaamde #knetterballen. Ik heb hier eerder over geschreven in mijn blog op 31 december afgelopen jaar.Lees vooral dit blog als je het hebt gemist! De stand qua #knetterballen = 5. Hopelijk blijft het bij die 5!

Tot de volgende zwerfblog!

ps. Ben je blogger en raap jij ook afval? gebruik dan ‘zwerfblog’ zodat iedereen weet waar het over gaat. Hoe meer bekendheid, hoe beter! Laat het me vooral weten, want dat vind ik alleen maar leuk! (en ik lees ook graag mee) Raap je ook afval, maar ben je geen blogger??? Reageer dan vooral in de comments! Je kan helaas geen foto’s plaatsen, maar vertel vooral! 

10 gedachten over “Zwerfblog #1”

 1. Ik heb de straat vuurwerkafvalvrij gemaakt.Overburen hadden zoveel geknald dat de weg helemaal rood was. Anderhalf uur vegen en vier vuilniszakken later zag het er weer netjes uit. De vuilniszakken heb ik aangeboden bij de familie die niet zelf opruimt, zonder boos te zijn hoor, ik wil gewoon geen weken naar die troep kijken. Maar betalen voor het afval(gaat per zak hier) doe ik niet. Dat bejaarde paar heeft elk jaar het huis vol met zonen die dan vuurwerk afsteken en er vandoor gaan.Lekker makkelijk he.
  Samen met een buur afgesproken dat we volgend jaar samen vegen en dat er koffie is voor wie meehelpt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Toch wel een beetje aso van de zonen…. Wat een goed plan, samen met de buren vegen! Doen wij ook hier, maar al onze buren verhuizen, of zijn verhuisd inmiddels. Wij gaan ook over met 3 weken. Aankomend jaar maar eens zien hoe of wat, we verhuizen naar een zeer rustige straat :).

   Like

 2. ben ook een rapper, gooi alles in mijn mandje voor op de scootmobiel terwijl ik gelijk een herplaatser op vier pootjes uit laat.
  maak helaas geen foto’s te onhandig voor mij, maar draag wel mijn steentje bij.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat zijn jullie allemaal goed bezig. Hier in de gemeente ontdekten we een bak met papieren zakjes voor het oprapen van afval. Tof hé. Nu nog op pad gaan. Wel houden we onze voortuin en stoep al vrij van afval.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat goed bezig! Ik voel me echt de dorpsgek als ik rommel aan het rapen ben, maar ik doe het voor een goed doel! Mijn zoon wil dan ook overal stilstaan en uitgebreid analyseren wat we hebben gevonden, terwijk ik zsm wil doorlopen, haha. Afgelopen zaterdag kwamen we ook weer met een tas vol thuis en daar blog ik binnenkort over in zwerfblog #2!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: