Verhuizen: you hate it, or you love it

sleutel 2Afgelopen maand was het dan zover: we zijn verhuisd na 5 jaar onzekerheid, over wat er zou gebeuren met ons huis. Onze oude woning, waarvan wij dachten dat het Unesco erfgoed zou zijn, kwam op de slooplijst van de woningbouw te staan. Te oud, te lelijk, niet meer van deze tijd, niet duurzaam, gebruik van gas en te klein. Dat vonden wij niet. Met z’n viertjes woonden we daar met veel plezier en wilden we dan ook niet weg. Dat de muren afbrokkelden onder onze ogen (echt waar), negeerden we dan maar. We moesten weg en het wordt te zijner tijd gesloopt. Voor de duidelijkheid, onze oude woning had ongeveer 80 m2 ruimte, en onze buren hadden nog minder. Voor sommigen veel te klein, voor ons heel fijn.

Met pijn in ons hart namen we afscheid van ‘ons krot’. Ons krot waar we “voor het eggie” gingen samenwonen, waar we zijn getrouwd en onze kinderen kregen. 13 jaar hebben we daar met veel plezier gewoond. En nu wonen we sinds 3 weken ergens anders.

Hemelsbreed zijn we 1 km verderop gaan wonen. Van een rijtjeshuis naar 2 onder 1 kap, van algemene parkeerplaats naar een eigen oprit. (En voor de mensen in het westen die mijn blog lezen, in Twente is een eigen oprit vrij normaal) Wij hebben dit keer niet gekozen voor een verhuisbedrijf, maar dat zou je natuurlijk wel kunnen doen. Ik denk dat verhuisbedrijf Lelystad je prima kan voorzien van een goede en verzorgde verhuizing, zie ook hun website en positieve reviews. Ze kunnen zelfs je piano verhuizen!

We gingen van energieslurpend huis, naar een huis met zonnepanelen. Van 80 m2 ruimte naar 106 m2. En zo gebeurde het dat de vorige bewoners van ons nieuwe huis zomaar hadden gezeurd om zonnepanelen en dat nog voor elkaar kregen ook. Dus nu hebben wij die ook :). We betalen nu €1,30 per paneel, per maand en we hebben er 8.  Wat wel gek is, is dat de hele bovenverdieping nog enkel glas heeft.  De woningbouw heeft plannen om dat aan te gaan pakken, dus we wachten geduldig af.

LEES OOKKleur bekennen; ik weet niks van hypotheken

En toch vind ik, 3 weken na de verhuizing, nog steeds raar om hier wakker te worden. Ik mis mijn oude huis met tuindeuren, mijn mooie keuken, mijn oude buren, dat ik lopend naar school kon met de kinderen, dat er met regelmaat de hulpdiensten door onze straat scheurden, enzovoort. Ook al was ik diegene die ja heeft gezegd, ik voel me toch een beetje gedwongen.

Sowieso is het erg moeilijk om aan een huis te komen tegenwoordig, we mogen dan ook absoluut niet klagen. We wonen mooi, rustig en goedkoop. Daar tegenover staan mensen op de wachtlijst die misschien nog wel 15 jaar moeten wachten op een huis. Via facebook vernam ik van onze gemeente dat ze jongeren opriep om vanaf hun 18e verjaardag zo snel mogelijk in te schrijven voor een woning, omdat verwacht wordt dat ze wat langer moeten wachten (en om de jeugd in onze gemeente te behouden waarschijnlijk).

Onze directe buren hebben we nog niet ontmoet. Ze hadden eenden als huisdieren, maar die zijn inmiddels ook verhuisd. Had van mij niet gehoeven, het gekwaak was gek genoeg best rustgevend. Zo, in de ochtend, met een bakje koffie: ‘kwaak, kwaak, kwaak…. ‘

LEES OOKEen huishoudboekje bijhouden, hoe doe je dat nou?

Misschien heeft de verhuizing nog wat tijd nodig en is het ook gewoon nog niet helemaal naar mijn smaak. Er moet nog wel het een en ander gebeuren en volgens mij is zoiets als een huis nooit klaar.

Wie vind verhuizen ook gewoon helemaal niks?

PS. Mocht je trouwens inspiratie zoeken voor een verhuizing of tips nodig hebben, volg me dan op Pinterest, samen met ruim 1100 anderen. Ik heb daar een bord aangemaakt met allerlei leuke ideeën! Binnenkort wil ik bloggen over de kosten die we tot nu toe hebben gemaakt. Tot gauw!

Screenshot_2020-02-16-20-36-47

#spon #adv #Verhuisbedrijf Lelystad

4 gedachten over “Verhuizen: you hate it, or you love it”

  1. Toen wij gingen verhuizen, was dat onze eigen wens. Ik ben dolgelukkig met ons nieuwe huis. Toch zijn er nog wel dingen van ons oude huisje waar ik, ook na bijna tien jaar, met weemoed aan terugdenk. We hadden daar bijvoorbeeld een fantastische badkamer en een werkkamer met prachtig openslaande ramen (zonder tussenstijl!). Ik koester die herinneringen. Hopelijk gaat het zo voor jou ook: dat wat je mist mooie herinneringen worden en dat je je steeds meer thuisvoelt in je nieuwe huis. Daar gaat wat tijd overheen, maar komt vast wel. Veel geluk in jullie nieuwe huis!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: