Zwerfblog #2

Nieuw thema dit jaar is zwerfblog. Een zwerfblog is een blog waarin de blogger laat zien wat voor straatafval er is geraapt en op wat voor soort plekken dit wordt gevonden. Het gaat niet om de hoeveelheid, maar het gaat erom dat mensen bewuster worden van wat ze weggooien op straat en hoe lang zoiets blijft liggen. 

Zwerfblog 2 is een feit! Door persoonlijke omstandigheden is er niet zoveel ‘gezwerfblogd’, maar we hebben weer afval geraapt.

bespaarfreak, zwerfblog, afval, milieu, duurzaam

“Kijk mam! Is dit ook plastic????”

Het gaat eigenlijk altijd hetzelfde bij ons thuis: ik vraag mijn zoon mee voor een wandelingetje, pak een tas, en hij is dan diegene die het meest enthousiast is over wat we allemaal rapen. Soms vind ik het een beetje eng, soms ronduit goor, maar nooit voel ik mij helemaal op mijn gemak. Ik voel me dan net de dorpsgek. Mijn zoon schaamt zich helemaal nergens voor en schreeuwt rustig door de straat: “Kijk mam! Is dit ook plastic????” Maar we doen het toch maar. Iemand anders zijn afval rapen. Omdat hij te lui was om naar een prullenbak te gaan.

De vangst dit keer;

Toch wel weer wat knetterballen. Ik volg de pagina van Zwerfinator op facebooken daar komen toch flinke aantallen voorbij. Dan valt dat van ons echt in het niet, en dat is dan weer een goed ding. We vonden knetterballen in het lokale speeltuintje afgelopen week nog. Verbaasde me wel, want ze waren nog heel.

Verder uiteraard weer heel veel blik. Tijd voor statiegeld! Dan is dat heel snel afgelopen. Bekijk vooral de foto’s hieronder. De locatie van de gevonden spullen: Aan de rand van ons dorp, in de berm, droge sloten(zoon vind het fantastisch om daar doorheen te lopen) en het speeltuintje.

zwerfblog, bespaarfreak, afval, milieu, blikjes, knetterbalZwerfblog 2bZwerfblog 2a

Wat  vinden jullie allemaal op straat?

 

Lees hier zwerfblog deel 1 terug.

Lees hier meer over #operatieknetterbal

 

Advertentie

3 gedachten over “Zwerfblog #2”

 1. Ik loop dagelijks een paar keer met de hond langs een fietspad van zo’n 500 meter. Mijn regel is dat ik vanaf het fietspad bij het afval moet kunnen komen. Ik ga niet door de poep en de bosjes kruipen om een ander zijn zooi op te rapen.
  Dagelijks raap ik blikjes, flesjes (zowel glas als plastic), verpakkingen van de gele M variërend van deksels en rietjes tot de bruine zakken, lege sigarettenpakjes, zakjes met papieren zakdoekjes, plastic snoepwikkels, plastic zakjes met zo’n touwtje van verse broodjes…. oh, en chipszakken.
  Er zijn diverse scholen in de buurt en ik denk dat de scholieren al fietsend eten en drinken en het dan laten vallen…

  Geliked door 1 persoon

  1. Das toch erg? Ik kan mij niet herinneren dat ik dat van de Mac ooit allemaal op straat gooide. Wel moet ik tot mijn schaamte bekennen dat ik ooit, zo rond mijn 18e, een flesje bier op straat kapot heb gegooid. Schaam ik me achteraf wel voor.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: